Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Panonski drvni centar

Stigla im 3D oprema kakvu nema nitko u Hrvatskoj

drvni centar
Foto: Suzana Lepan Štefančić
1/2
03.08.2016.
u 16:32

Najznačajniji je to EU projekt, nastavlja, vrijedan oko 45 milijuna kuna, za kojega je Europska Unija izdvojila 99 posto novca, a jedan posto Virovitičko-podravska županija.

Pred samim je otvaranjem novi Panonski drvni centar kompetencija u Virovitici, a na njegovu je adresu već stigla oprema kakvu, ističe se, nema nitko u Hrvatskoj. Riječ je o 3D sustavu za optičko mjerenje te 3D printeru i 3D digitalnom skeneru, i sve je to, navode, "pod istim krovom".

- Omogućit će to korisnicima, poduzetnicima i proizvođačima namještaja, brzu izradu prototipova korištenjem 5-osnog CNC-a i 3D printera, digitalno modeliranje, analizu svojstava materijala i ponašanja gotovih komponenata uslijed utjecaja dinamičkih opterećenja., virtualno sklapanje sklopova u računalu, izradu realističkih prezentacija, lasersko graviranje i označavanje, beskontaktno mjerenje – navodi Ivana Filipović, voditeljica projekta Panonskog drvnog centra kompetencije koji, inače, vrata otvara 2. rujna.

Najznačajniji je to EU projekt, nastavlja, vrijedan oko 45 milijuna kuna, za kojega je Europska Unija izdvojila 99 posto novca, a jedan posto Virovitičko-podravska županija. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije