Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Slovenski sud zaprimio Agrokrovu žalbu o zapljeni Mercatorovih dionica

AVK je odluku o zapljeni Agrokorovih dionica Mercatora donio 16. prosinca, radi osiguranja provedbe odluke u prekršajnom postupku u kojemu je naplatio Agrokoru globu od 53,9 milijuna eura zbog neprijavljivanja koncentracije s punionicom vode Costellom
30. prosinca 2019. u 16:45 1 komentara 218 prikaza
Mercator Grupa
Foto: Promo

Ljubljanski Okružni sud u ponedjeljak je zaprimio Agrokorovu žalbu na rješenje slovenske agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) o zapljeni Mercatorovih dionica u njegovu vlasništvu, a odluku o žalbi treba donijeti do 1. siječnja u osam sati, prenosi slovenska novinska agencija STA.

Hrvatski institut za financije Put do poslovnog uspjeha Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima

"Predmet će u redovnoj proceduri biti dodijeljen sucu. Žalba s prilozima ima oko 160 stranica. Rok za odluku o žalbi, koji je instruktivni, istječe 1. siječnja u 8 sati", rečeno je STA-u sa suda.

AVK je odluku o zapljeni Agrokorovih dionica Mercatora donio 16. prosinca, radi osiguranja provedbe odluke u prekršajnom postupku u kojemu je naplatio Agrokoru globu od 53,9 milijuna eura zbog neprijavljivanja koncentracije s punionicom vode Costellom.

Agrokor se na odluku žalio 24. prosinca, tvrdeći da agencija nije imala pravni temelj za tu odluku ističući da je ona neustavna, proizvoljna i nezakonita.

Sud odlučuje i o zahtjevu Agrokora za pravnom zaštitom protiv prekršajne odluke.

Kava OMILJENI NAPITAK Nije iznenađenje: Više od polovice Hrvata svakodnevno pije mljevenu kavu

Iz Agrokora su najavili da će podnijeti i žalbu Financijskoj upravi Republike Slovenije na rješenje o zabrani raspolaganja dionicama Mercatora. Smatraju da je ta odluka također nezakonita.

Agrokor je krajem prošlog tjedna prijavio AVK potpredsjednici Europske komisije i tijelima za zaštitu tržišnog natjecanja, koje je izvijestio o postupcima te agencije vezanim za prijenos imovine Mercatora s Agrokora na Fortenovu. U prijavi se uz ostalo kaže da su postupci AVK-a u suprotnosti sa zakonima i praksom EU-a i Slovenije.

Vanja Žikić
U 30. GODINI
Tužna vijest! Nakon teške bolesti preminula natjecateljica RTL-ova 'Života na vagi'
A1 Leadership Talks
DONOSI A1
Oni stoje iza proizvoda i tvrtki zbog kojih naši ljudi ostaju u Hrvatskoj: Poslovi budućnosti već danas su tu, viličaristi postaju menadžeri robotskih flota