Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Saponia u projektu izgradnje logističko-distribucijskog centra Zagreb

Početkom 2021. godine, Saponia započinje izgradnju novog, suvremeno opremljenog logističko-distribucijskog centra  koji će osigurati  adekvatnu logističku podršku dugoročnom razvoju prodajno-distribucijskog poslovanja.
28. siječnja 2021. u 15:49 270 prikaza
Saponia u projektu izgradnje logističko-distribucijskog centra Zagreb
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/3

Kvalitetna infrastruktura preduvjet je povećanja efikasnosti u poslovanju,  a kako bi se to postiglo krenulo se u dva investicijska projekta – modernizaciju postojećeg skladišta Saponije i izgradnju potpuno novog logističko-distribucijskog centra u istočnoj industrijskoj zoni Zagreba.

Prvi dio projekta - rekonstrukcija postojećeg  skladišnog prostora je završena, a ovih dana dobivena je građevinska dozvola za izgradnju novog LDC-a. Njegovim završetkom u travnju ove godine Saponia će imati na raspolaganju 4500 paletnih mjesta za visokoregalno skladištenje robe i suvremenu skladišnu mehanizaciju što će omogućiti brži protok robe, povećanu točnost isporuka i smanjenje operativnih troškova.

Saponia u projektu izgradnje logističko-distribucijskog centra Zagreb | Autor : Promo Foto: Promo

„Pri osmišljavanju i projektiranju zagrebačkog logističko-distribucijskog centra vodilo se računa o zadovoljenju najviših izvedbenih standarda, a dio koncepta je i energetska učinkovitost zgrade čemu će doprinijeti solarni paneli i štedljiva rasvjeta. Investicija u rekonstrukciju,  izgradnju i opremanje LDC-a vrijedna 8,74 milijuna kuna moći će odgovoriti svim specifičnim zahtjevima skladištenja kako proizvodnog programa Saponije tako i prehrambenih proizvoda Kandita i Koestlina čiju prodaju i distribuciju se ugovorilo od ove godine“ – izjavila je dr.sc. Dajana Mrčela, predsjednica Uprave Saponije.

Naime, od 4.124 m2 ukupnog prostora novog LDC-a, gotovo četvrtina će biti kondicionirani prostor koji osigurava maksimalno očuvanje kvalitete Kanditovih i Koestlinovih proizvoda.  U novom prostoru će uz skladište biti smještene i nove uredske prostorije odjela Prodaje i Logistike što će omogućiti i učinkovitiju organizaciju poslovnih procesa. Iz zagrebačkog logističkog centra godišnje će se vršiti gotovo 40.000 istovara na prodajna mjesta njihovih partnera. Stoga je proširen vozni park u koji su zbog specifičnih zahtjeva prijevoza Kanditovih i Koestlinovih proizvoda uključene i hladnjače, te Saponija sada raspolaže sa 108 teretnih vozila.

Saponia u projektu izgradnje logističko-distribucijskog centra Zagreb | Autor : Promo Foto: Promo

„I ovim poslovnim potezom Saponia zajedno s  Kanditom i Koestlinom potvrđuje svoju posvećenost dizanju razine kvalitete svoga poslovanja i poboljšanju usluga prema svojim partnerima. Ovo partnerstvo logičan je nastavak napora ovih tvrtki usmjerenih ka održivom razvoju i osiguranju bolje operativnosti i profitabilnosti.“ – dodala je dr.sc. Dajana Mrčela.

Severina najavila veliku regionalnu turneju "The Magic Tour"
NIJE JOJ BILO LAKO
Severina nakon 17 godina progovorila o čuvenoj snimci: 'Šest mjeseci nisam izašla iz kuće'
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?