Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Rješenje za najveće probleme malih i srednjih poduzetnika – jeftin kapital dostupan u Hrvatskoj

Liberfin
Foto: PR FOTO
PR
Autor
PR članak
06.10.2016.
u 09:15

Kako povoljno financirati poslovanje? To pitanje postavlja si mnogo malih i srednjih poduzetnika (SME) u Hrvatskoj. Brojni su problemi i prepreke s kojima se susreću u poslovanju, a jedna od ključnih svakako je manjak kapitala usko povezan s održavanjem koraka s konkurencijom. Položaj poduzetnika dodatno otežava, gledano s financijskog aspekta, nedostatak stručnih znanja. Neadekvatno „in-house“ riješen financijski odjel bez kompletnog praćenja financija vrlo često rezultira lošim postavljanjem poslovanja.

U sklopu tri kreditne linije, HAMAG-BICRO na tržište će plasirati više od pola milijarde kuna kredita uz trošak financiranja sveden na najnižu razinu do sada, a predviđanja su da će kamate po pojedinim namjenama biti i ispod 0,5%. Ovu vijesti poduzetnici su dočekali s oduševljenjem. Istina, nikad nije bilo nižih kamatnih stopa i boljih ponuda kredita, no sam proces odobravanja sredstava zahtijeva pravovremenu reakciju, stručnost i vrijeme, a jamstva nema. Vedran Petrušić i Goran Barać iz tvrtke Liberfin na temelju dugogodišnjeg iskustva u bankarstvu napominju kako od odobravanja i realizacije ovog nevjerojatno jeftinog kapitala poduzetnike dijeli čitav niz koraka. Struktura financiranja, koja treba biti prilagođena tvrtkinu realnom novčanom toku, komunikacija s bankama, priprema dokumentacije, ali i sama provedba – sve to očekuje poduzetnike. Kako je riječ o najpovoljnijim kreditima do sada s gotovo nezamislivim kamatnim stopama, a pravovremena reakcija igra ključnu ulogu, najbolje je sav posao prepustiti stručnjacima.

Foto: PR FOTO

„Veliko iskustvo u bankarstvu pokazalo nam je kako poduzetnici najčešće nemaju kompletno razvijeno praćenje poslovanja s financijskog aspekta. S druge strane, promatranjem tržišta uvidjeli smo kako ni jedna mala tvrtka nema kompletno zaokruženu uslugu – računovodstvo, kontroling, upravljanje financijama i savjetovanje“, navode nekadašnji bankari Vedran Petrušić i Goran Barać, a danas vlasnici tvrtke Liberfin koja se uspješno bavi strukturiranjem financijskih transakcija i njihovom prilagodbom radi realizacije financiranja od banaka. Dugogodišnji rad u bankarstvu rezultirao je primjenom najboljeg od korporativnog iskustva na malo i srednje poduzetništvo pružajući poduzetnicima potpuno specijaliziran financijski odjel, jedinstven na tržištu. Poduzetnicima je omogućena potpuna usluga – od prvog koraka do odobravanja sredstava u što kraćem roku.

„Trenutačni uvjeti financiranja u Hrvatskoj znatno su povoljniji, ali nisu kao oni u razvijenijim zemljama. Kamata, odnosno trošak financiranja, značajno opterećuje poslovanje svakog poduzetnika i u konačnici može odrediti budući razvoj poslovanja. Poduzetnici trenutačno imaju priliku potpuno mitigirati trošak kapitala ili ga smanjiti do te razine prihvatljivosti kakve su u zapadnim zemljama, i time postati konkurentni na tržištu“, navodi Goran Barać.

Foto: PR FOTO

„Jedan od razloga osnivanja tvrtke bila je činjenica da smo uvidjeli kako možemo pomoći dobrom dijelu poduzetnika koji su, s financijskog i strateškog aspekta, loše postavili poslovanje. Iskustvo nam je pokazalo kako loše poslovne odluke mogu ugroziti poslovanje. Outsourcingom usluge koja se bavi isključivo financijama, poduzetnicima se pruža mogućnost fokusiranja na osnovni posao, prepuštanjem troškova financiranja i svega ostalog tvrtki koja će to za njega napraviti najbolje“, ističe Vedran Petrušić.

Poznavanjem načina pripreme i strukturiranjem transakcija, komunikacijom s financijskim institucijama, odličnim poznavanjem bankarskog sektora i kontinuiranom edukacijom, tvrtka poduzetnicima otvara vrata jeftinog kapitala i omogućuje im da potpuno iskoriste sve benefite.

+ 385 (1) 551 5676

info@liberfin.hr

www.liberfin.hr

Želite prijaviti greške?