Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
investicijski fondovi

Novi posebni fond Raiffeisen Absolute, HPB WAV-DJE i HPB Titan pripojeni HPB dioničkom

Burza ilustracija
Foto: Davor Višnjić
02.01.2014.
u 12:06

Od 31.12. 2013. počeo raditi mješoviti fond Raiffeisen Absolute, nastao iz Raiffeisen Balanceda i Raiffeisen Prestigea, a otvorenom investicijskom fondu HPB Dionički pripojena su dva postojeća

Na Staru godinu 2013. započeo je s radom novi posebni mješoviti fond, Raiffeisen Absolute. Fond je nastao spajanjem fondova Raiffeisen Balanced i Raiffeisen Prestige, piše Hrportfolio.

Imovinom fonda upravlja se s više neovisnih pasivnih i aktivnih strategija. Pasivnim strategijama nastoji se ostvariti prinos tržišta, dok se aktivnim strategijama nastoji ostvariti dodatni prinos koristeći cikličnost i neefikasnost tržišta. Društvo ima pravo diskrecijskog izbora u vezi s ulaganjima fonda. Fond nema mjerilo uspješnosti (benchmark).

Fond nije primjeren za ulagatelje koji namjeravaju povući svoj novac u razdoblju kraćem od tri (3) godine. Minimalni iznos uplate u fond iznosi 500 kuna.

Isti dan, navodi Hrportfolio, došlo je do pripajanja otvorenih investicijskim fondovima s javnom ponudom HPB Titan i HPB  WAV-DJE otvorenom investicijskom fondu HPB Dionički, kojim upravlja HPB Invest. Pripajanjem fondova prestali su razlozi za obustavu izdavanja i otkupa udjela, stoga HPB Invest obavještava sve imatelje udjela o nastavku poslovanja HPB Dioničkog fonda i prestanku obustave izdavanja i otkupa udjela s danom 2. siječnja 2014. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije