Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Pogledajte koje su najpoželjnije beneficije na poslu

Iako ispitanici uzimaju u obzir brojne mogućnosti, od plaće preko uvjeta rada do beneficija koje poslodavci nude, za najveći broj ispitanika, njih 23 posto najprivlačnije je fleksibilno radno vrijeme.
14. lipnja 2018. u 12:24 1 komentara 300 prikaza
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL

Za gotovo četvrtinu ispitanika najprivlačnija beneficija je fleksibilno radno vrijeme, za petinu to je besplatna edukacija i mogućnost rada od kuće, a samo tri posto ispitanih najprivlačnijim smatra subvencioniranje sportskih i opuštajućih aktivnosti, pokazala je anketa portala MojPosao provedena na više od 1800 ispitanika.

razgovor za posao Najgore u Grčkoj i Španjolskoj Nastavlja se pad nezaposlenosti u Hrvatskoj, opet među najboljima u Europi

Iako ispitanici uzimaju u obzir brojne mogućnosti, od plaće preko uvjeta rada do beneficija koje poslodavci nude, za najveći broj ispitanika, njih 23 posto najprivlačnije je fleksibilno radno vrijeme.

Ispitanici navode kako im to omogućava obavljanje privatnih obaveza, ali i bolje usklađivanje posla i specifičnih životnih okolnosti, kao što su briga o djeci i starijima.

No, ispitanici razmatraju i druge stavke. "Važan mi je cijeli paket, ne samo plaća. Moja kompanija nudi stan, letove bilo kuda jednom godišnje, plaćanje svih računa i 50 posto popusta na večere i piće", istaknuo je jedan od ispitanika.

Za njih 22 posto najprivlačnija beneficija je besplatna edukacija, pa priželjkuju mogućnost plaćenog doktorskog studija, MBA ili financiranja istraživanja. "Uz edukaciju ide i napredovanje na više pozicije", ističe ispitanik.

posao Pliva, Pevec... Ako ste u potrazi za poslom, evo što se nudi ovoga tjedna

Bolja koncentracija kod kuće

Mogućnost rada od kuće najprivlačniji je za 21 posto ispitanika. Kao glavni razlog navode obiteljske obaveze, ali i potrebu da rade u mirnijem okruženju.

"Ne gubi se vrijeme na put i bolja je koncentracija od kuće, na poslu je buka zbog sve češćih otvorenih ureda", kaže jedan ispitanik.

Za deset posto ispitanih poželjan je službeni automobil, jer osobni predstavlja veliki trošak, ali i prijenosno računalo ili mobitel za osobnu upotrebu.

Devet posto ispitanih kaže da želi dodatne dane godišnjeg odmora. "To bi moglo značiti da poslodavac cijeni vaše vrijeme i potrebu za odmorom", obrazložili su.

Sedam posto preferira besplatnu hranu i piće na poslu jer se na tu stavku troši dosta dohotka. Pet posto želi mogućnost napredovanja, osigurano parkirno mjesto, smještaj, plaćen prijevoz, ali i neradne vikende.

Samo tri posto ispitanih najviše privlači subvencioniranje sportskih i opuštajućih aktivnosti, navodi MojPosao.

1 / 1
Konobar
posao, konobar Rast zapošljavanja U odnosu na prošlogodišnji svibanj, čak 21,5% manje nezaposlenih Split Hit na internetu Splićanka objavila neobičnu zamolbu za posao koja je oduševila sve
Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu