Naslovnica Biznis Potrošač

Planirate skijanje u inozemstvu? Ovo je dobro znati!

Kada odabiremo idealnu destinaciju, uz osobne preferencije uvijek pazimo da trošak putovanja ne naruši kućni budžet. Kako bezbrižno putovati i ne misliti na to kako ćemo preživjeti razdoblje nakon povratka s odmora?
29. prosinca 2017. u 08:30 11499 prikaza
Putovanje
Foto: Thinkstock

Novogodišnje blagdane većina nas povezuje s obiteljskim ugođajem, no mnogi Hrvati i ove će ih godine provesti u turističkim destinacijama diljem Europe.

Kada odabiremo idealnu destinaciju, uz osobne preferencije uvijek pazimo da trošak putovanja ne naruši kućni budžet. Kako bezbrižno putovati i ne misliti na to kako ćemo preživjeti razdoblje nakon povratka s odmora?

Ako si ne možemo priuštiti jednokratan izdatak za odmor, pametnom i promišljenom kupnjom ipak si možemo omogućiti odmor na željenoj destinaciji. Kartičnim plaćanjem na rate planiramo raspored troškova u budućnosti, ne osjećamo financijski pritisak na osobni budžet kao u slučaju jednokratne kupnje, a dodatna korist prilikom kupnje na rate jest nepostojanje kamata, naknada i dodatnih troškova.

Obročno plaćanje korisniku omogućuje kontrolu troškova i vremena kupnje. Ovisno o broju rata, korisnik planira otplatu i tako kontrolira osobne izdatke u određenom razdoblju. Odaberite svoju idealnu destinaciju, plaćajte pametno i provedite još jedan nezaboravan godišnji odmor. Uživajte sada, platite poslije!

 

Ponesite više od jedne kartice

Kada planirate odlazak u inozemstvo, uz razmišljanje koliko i koju odjeću ponijeti, vrlo je važno razmisliti i o tome kako ćete plaćati u stranoj zemlji. Putujete li na daleke destinacije, svakako je dobro imati više od jedne kartice. Prije puta provjerite do kada kartice vrijede, koliki su im limiti potrošnje ili dnevni limiti, koliki su troškovi konverzije iz strane valute i moguće naknade.

Sigurnost u stranoj zemlji uvijek je važna, stoga je korisno ponijeti kontaktni broj za prijavu gubitka ili krađe kartice, odnosno broj za informacije u slučaju bilo kakvih poteškoća s karticama. Preporučuje se kartice držati odvojeno, u različitim pretincima ili, primjerice, ostaviti jednu u hotelskom sefu kako bi u slučaju gubitka ili krađe jedne kartice, na raspolaganju imali drugu.

Uvijek sačuvajte kopije računa i po primitku izvoda ili obavijesti o učinjenim troškovima pažljivo pregledajte transakcije. Uvijek je korisno imati i određeni manji iznos strane valute za prodajna mjesta koja ne prihvaćaju kartice. Sa Zaba karticama možete podizati gotovinu na više od dva milijuna bankomata i isplatnih mjesta diljem svijeta. Jeste li znali? Zaba kartice prihvaćene su na više od 36 milijuna prodajnih mjesta u 122 države diljem svijeta! Važno! Zapišite broj +385 1 3789 789 u slučaju nužde ako putujete izvan Hrvatske za brzu prijavu gubitka ili krađe te +385 1 3789 620 za informacije po karticama.

Sadržaj omogućila Zagrebačka banka u suradnji s native produkcijom Večernjeg lista.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka