Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predugo čekali

Osječki OLT ostao bez posla s Nigerijom

stroj,radnik
Marko Mrkonjić/PIXSELL
19.06.2014.
u 21:39

Zbog promjene plana afrički investitori pregovaraju s bjelovarskim Hittnerom i još nekim tvrtkama iz Hrvatske

Osječki OLT neće biti nositelj isporuke poljoprivrednih strojeva, koja je trebala biti ugovorena s Nigerijom. Istekao je, naime, rok koji su mu prije više od mjesec dana dali afrički investitori. Na projektu s osječkim metaloprerađivačem radili su protekle dvije godine. Nigerijci su bili upoznati sa stanjem u OLT-u, koji je u fazi otvaranja predstečajne nagodbe. Zbog neizvjesne situacije u toj tvrtki Nigerijci, koji su osigurali novac, na potpisivanje ugovora čekaju već tri mjeseca.

“Vrijeme je novac. Ako OLT ne uspije, morat ćemo tražiti druge. Zainteresirani smo, no ne možemo čekati”, poručio je za nedavnog posjeta Osijeku Robert John, predstavnik nigerijskih tvrtki koje su tada OLT-u dale mjesec dana da se očituje o poslu. OLT-u bi taj ugovor osigurao posao za iduće dvije godine s tendencijom nastavka suradnje, zapošljavanje proizvodnih kapaciteta i otvaranje 70-ak radnih mjesta.

“Oni i dalje ostaju u igri, ali samo kao dobavljači”, poručio je Krunoslav Weinpert iz tvrtke Apria, koja je predstavnik nigerijskih investitora u Hrvatskoj. Zbog promjene plana, pregovaraju s bjelovarskim Hittnerom, proizvođačem traktora, a interes su pokazale još neke hrvatske tvrtke, ali i iz srpske.

>>Vrkić iznio model za spas OLT-a i pomoć poplavljenim područjima

Komentara 3

Avatar dva4u
dva4u
07:34 20.06.2014.

"... a interes su pokazale još neke hrvatske tvrtke, ali i iz srpske." - što ovo znači "iz srpske"??? misli li ovaj novinar na republiku srpsku??? - možda mu još nitko nije prišapnuo da to nije država. ovo je zaista skandalozno.

DU
Deleted user
08:31 20.06.2014.

Skandalozno je to što u jednoj firmi koja je na rubu propasti dobro plaćeni vlasnici i menadžeri nisu u stanju realizirati ovakav jedan projekt. Ili smatraju da su ljudi iz Nigerije, bez obzira što imaju novac, za njih niža klasa. Naučili su oni na život na državnim jaslama, otpis dugova i sl. Neki dan slušam da je njemačko gospodarstvo među najuspješnijima na svijetu. Što to imaju Nijemci da se trude osigurati dobro sebi i cijeloj državi, a mi nemamo?

FR
frik5
19:42 20.06.2014.

Što znači ovo: samo kao dobavljači? Da li ovdje netko zna što je dobavljač, a što posrednik i trgovac? Nigerijci tek počinju tražiti druge firme, zašto? Ako imaju vremena za nove natječaje, onda su imali vremena sačekati i OLT!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije