Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rješavanje spora

Odbačeni hrvatski prigovori na MOL-ovu tužbu

Ivan Vrdoljak
Žarko Bašić/Pixsell
16.12.2014.
u 23:49

U prvoj odluci donesenoj početkom mjeseca, troje arbitara, William W. Park, Brigitte Stern i predsjedavajući Franklin Berman, odbacilo je sve hrvatske prigovore na MOL-ovu tužbu.

Hrvatsku upozoravamo da će troškovi arbitraže biti iznimno visoki odluči li nastaviti inzistirati na dokazivanju svojih zahtjeva koji nemaju osnova. Troškovi arbitraže već su do sad iznimno veliki, upozoravaju s Međunarodnog suda za rješavanje investicijskih sporova u Washingtonu, na kojem je mađarski MOL tužio Hrvatsku zbog nepoštivanja ugovora o plinskom poslovanju iz 2009.

U prvoj odluci donesenoj početkom mjeseca, troje arbitara, William W. Park, Brigitte Stern i predsjedavajući Franklin Berman, odbacilo je sve hrvatske prigovore na MOL-ovu tužbu. Sud u Washingtonu se proglasio nadležnim za rješavanje spora, što je hrvatska strana, koju zastupa odvjetnik Luka Mišetić, kao predstavnik američke odvjetničke kuće Patton Boggs, opovrgavala.

Ujedno je Sud odbacio hrvatski zahtjev da se cijeli slučaj odbaci i proglasi ništavnim nakon što je presuda Ivi Sanaderu za mito predsjedniku Uprave MOL-a Zsoltu Hernadiju postala pravomoćna, kao i zbog hrvatske optužnice protiv šefa mađarske kompanije.

>>MOL traži da Ina isplati dvije milijarde dividende

>>Ina je i u puno težim, ratnim vremenima rasla i ulagala u velike projekte

Komentara 10

MX
MXLCLGTG
01:22 17.12.2014.

Jeli Jezic vrati novce koji su bili namjenjeni za mito Ivi Sanaderu ili je nas sud imo pogresne dokaze.

ST
stefj
07:38 17.12.2014.

Eh, ova vlada se uvijek usredotoči na domaću javnost i političke procese, a onda sve pada na međunarodnim sudovima. Umjesto da se osloni na pravne argumente i uzme međunarodno priznate savjetnike... Izgubit će spor, izgubit će tako i protiv Gavrilovića,, neće ništa pomoći politički progoni, niti pristrani huškački mediji.

Avatar comparator
comparator
08:13 17.12.2014.

likujem! Onaj tko se pita zašto sigurno je osoba lijeve opcije i nikad neće shvatiti ovaj svijet . Naravno da me veseli ovo rješenje koje bi trebalo bar smanjiti troškove nama građanima koji kao porezni obveznici plačamo mahnito trošenje novca na unaprijed izgubljene sporove pokrenute samo iz političkih pobuda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije