Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loš početak godine

Nokia u prva tri mjeseca 2012. zabilježila gubitak od 929 mil. eura

stephen elop,nokia 808 pureview
AFP/PIXSELL
19.04.2012.
u 17:30

Da će prvi kvartal ove godine završiti s gubitkom, najavili su još prošli tjedan, no gubici su veći nego što se očekivalo

Nokia je u prva tri mjeseca ove godine ostvarila gubitak od čak 929 milijuna eura, objavili su u kompaniji, donosi BBC. U istom razdoblju prošle godine imali su dobit od 344 milijuna eura.

Da će u prvom kvartalu 2012. imati gubitak, upozorili su još prošli tjedan. Finska je kompanija objavila da je velika konkurencija utjecala na prodaju njihovih uređaja, posebice u Indiji, na Bliskom istoku te u Africi i Kini.

Ipak, gubici su veći nego što se to očekivalo. Finski proizvođač mobitela borio se s Appleom i Samsungom u prodaji pametnih telefona koji imaju bolje rezultate prodaje.  

U prvom kvartalu ove godine neto prodaja Nokije iznosi 7,35 milijardi eura, što je 29 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar perodeformero
perodeformero
08:19 20.04.2012.

Svijet nerazumljivih neoliberalnih pohlepa.

MU
malo_uLja_da_ne_žuLja
11:49 20.04.2012.

bez obzira na gubitak, ipak nemaju čačića koji ulaže u fasade finci su znali iskoristiti potencijal inovatorstva i nisu ulagali u bosance koji znaju postavljati stiropor

HR
hrvatska8
15:11 20.04.2012.

U prvom kvartalu ove godine neto prodaja Nokije iznosi 7,35 milijardi eura!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije