Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jure Radić o IGH

\"Nakon propalih poslova milijarde me ne zanimaju, samo milijuni\"

'14.03.2012., Zagreb - Prof. dr. Jure Radic, direktor Instituta gradjevinarstva Hrvatske. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
17.03.2012.
u 08:00

Odgovarajući na glasine da kompanija koja je donedavno bila simbol procvata građevine propada, Jure Radić tvrdi kako ima plan spasa

Institut IGH do krize je imao godišnje prihode gotovo 900 milijuna kuna, a sada kasne plaće za oko 800 zaposlenika tvrtke. Odgovarajući na glasine da kompanija koja je donedavno bila simbol procvata građevine propada, Jure Radić tvrdi kako ima plan spasa. Osim u racionalizaciji poslovanja i otpuštenih oko 20 posto radnika, izlaz iz krize vidi u manjim poslovima i koncentraciji na regiju.

– Nakon propalih poslova u Rusiji i Crnoj Gori više me ne zanimaju milijarde nego samo milijuni – priznaje, dodajući kako je IGH dobio posao na autocesti Niš - Bugarska.

– Kriza će proći i treba biti prvi u BiH, Srbiji, Bugarskoj, Kosovu, Albaniji, Rusiji, Kazahstanu...

Ekskluzivno za Obzor demantira da Bechtel kupuje IGH jer bi to bio sukob interesa i otkriva kako se IGH bezuspješno pokušao dokapitalizirati na preskupom američkom tržištu pa se okrenuo domaćem i počeo dokapitalizaciju u vrijednosti 200 milijuna kuna kako bi mogli pokrenuti nove poslove.

Institutu IGH, koji je i investitorska tvrtka, stoji 12 projekata, od kojih su neki opterećeni kreditima, a zbog duga od 870 milijuna kuna dobro bi mu došao i strateški partner.

>>Cijeli intervju s Jurom Radićem pročitajte u Obzoru u subotnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista

Ključne riječi

Komentara 65

BA
baboon
13:56 17.03.2012.

Zaustavi se vjetre pita bi te nešto Jure Radić

BS
bstrabi2
14:27 17.03.2012.

joso?Što je tebi uzeo Jure Radić?Pa zar ti nije jasno koliko če sad biti ljudi bez posla.Zahvaljuči ovoj vladi i ovako plitkim ljudima ....

Avatar Vrijeme
Vrijeme
11:59 17.03.2012.

Jos jedna izdaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije