Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužio htz za mobing

Na otvorenju hotela u Dubrovniku Bulić se nije javio svom šefu Lorencinu

Niko Bulić
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/2
26.06.2014.
u 20:00

U HTZ-u ima jako puno posla, a mjesto voditelja je bitno, ponavlja poziv Buliću da se vrati na posao ministar turizma

Među tristotinjak uzvanika koji su se prije neko veče u Dubrovniku okupili na otvorenju preuređenog Valamarova hotela President viđen je i negdašnji direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić. Iako su za dugogodišnjeg HTZ-ova čelnika imali podosta pitanja, novinarima je uspješno izmakao, a bolje sreće nije bio ni njegov šef, ministar turizma Darko Lorencin i izravni šef Hrvatske turističke zajednice dok god Glavni ured ne dobije direktora.

Ministar Lorencin bivšeg je čelnika HTZ-a, koji je u sudskom sporu sa svojim poslodavcem zbog mobinga u razdoblju kratkog direktorovanja Meri Matešić, prije nekoliko mjeseci službenom notom pozvao da se vrati na posao u Glavni ured. Okolnosti su se promijenile, napisao je tada Lorencin Buliću u pozivu da se vrati na posao aludirajući na smjenu Matešić. Nikada, međutim, nije stigao nikakav odgovor. Bulić i dalje ne dolazi na radno mjesto voditelja Odjela za razvoj ponude, koje mu je nakon ukidanja savjetničkog mjesta dodijeljeno. Plaća od 9900 kuna mu se, kako zakon i nalaže za trajanja spora, uredno isplaćuje.

– Žao mi je što večeras nismo uspjeli porazgovarati. Ako je i bilo mobinga, uvjeren sam da bismo se mogli dogovoriti i spor razriješiti izvansudskim putem – rekao nam je Lorencin na svečanosti otvaranja dubrovačkog Presidenta.

– U Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice ima jako puno posla, mjesto voditelja je važno u HTZ-u, a profesionalac poput Bulića nam je potreban. Otvoren sam za razgovor i pozivam ga da se vrati i počne raditi – kazao je Lorencin. Niko Bulić dulje od desetljeća bio je alfa i omega hrvatskog turizma. Uz to što je 12 godina vodio Hrvatsku turističku zajednicu, on je i osmislio sustav TZ-a, a bio je i ministar turizma. Danas je prije svega posvećen poslu predsjednika Gradskog vijeća Dubrovnika, turizam mu je, očito, u drugom planu. Kako se može čuti iz HDZ-a, ni u turističkim krugovima svoje stranke nije pretjerano prisutan.

>>Niko Bulić ignorira poziv da se vrati na posao

>>Lorencin ga pozvao da se vrati u HTZ, no Bulić se još nije javio na radno mjesto

Komentara 2

PL
@ploto@
22:08 26.06.2014.

Glavno da plaća stiže redovito jer se nje ne bi odrekao.Toliko o njemu i njegovom kredibilitetu.Vjerovatno planira u nekoj novoj vladi postati ministar ili direktor HTZ.

MK
marjana.kutnjak4
08:59 30.06.2014.

Poštovani narode nije važno što ne dolazi na posao ,važno je da dobiva plaču od 9900 kn boli briga Bulića , on lagano "laprda " po Dubrovniku,priča.....koristi svoje veze i poznanstva Zamislite mog poslodavca, da se ne javim na posaom na posao dao bi mi otkaz sa skrivljenim ponašanjem ,bez obzira što bi vodila sa firmom spor a gospodin već dvadeste godina "siše" novac poreznih obveznika polako laprda i baš ga briga dok u Hrvatskoj imamo barem 200 vrhunskih stručnjaka sa međunarodnim iskustvima mi ovisimo o njemu i zamislite li ministru Lorencinu , baš smo jadni Nije ni čudo Čehok nam predaje ETIKU ,ha,ha,ha......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije