Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritika ECB-u

Montebourg: Euro je preskup, treba nam slabija valuta

arnaud montebourg
Reuters/Pixsell
04.03.2013.
u 16:53

Naši konkurenti u svijetu poput Japana i Kine koriste tečajeve – rekao je Montebourg te zatražio od predsjednika ECB-a Marija Draghija da omogući "oružje za borbu u neravnopravnom procesu globalizacije".

– Euro je previše skup i šteti ekonomiji jer čini izvoz nekonkurentnim. Eurozona treba slabiju valutu – kazao je francuski ministar za oporavak industrije Arnaud Montebourg te tako iznio kritiku na račun Europske centralne banke (ECB).

Također, naglasio je da bi tečaj eura prema dolaru trebao iznositi između 1,1 i 1,15 dolara za euro, a ne oko 1,3 koliko trenutačno iznosi, piše Al Jazeera.

– Naši konkurenti u svijetu poput Japana i Kine koriste tečajeve – rekao je Montebourg te zatražio od predsjednika ECB-a Marija Draghija da omogući "oružje za borbu u neravnopravnom procesu globalizacije".

Francuski ministar još je pozvao ECB da uloži veće napore kako bi potaknuo rast i suzbio nezaposlenost.

>>Da, gule nas. U eurozoni kamate na minus 7,92 posto, u nas 11,53

Komentara 2

AP
apolon
13:53 05.03.2013.

Valutni odnosi ključ su za razumijevanje kretanja tržišta, netko tko takve odnose pravilno analizira i razumije znat će i predvidjeti kretanje financ. tržišta! Moja analiza ( vidi stariji post) o kretanju USD od 14.9. bila je točna...naime od 14.9 dollarbila je točna...naime od 14.9 dollar je dotaknuo (lokalno) " manje dno" i od tog vremena održao se iznad ,a to je KLJUČNO! Usprkos silnim naporima "helikopter Bena " te njegovih ljubimaca ... bogatih-telića iz Woll ulice da ga sruše dollar je pokrenuo rally!

AP
apolon
14:14 05.03.2013.

Sorry na Fibu 50%-134.90 ( ne greškom -149) to se najbolje vidjelo 13. veljače kada je Euro pokušao drugi puta proboj na 134.90 i završio sa shooting starom na satnom grafeku!ng starom na satnom grafeku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije