Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na radnom ručku

Maras najavio milijardu kuna više za malo gospodarstvo

Radni ručak ministra Marasa sa poduzetnicima (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
21.02.2012.
u 19:07

– Stopa za doprinos za zdravstveno osiguranje u ovom mandatu smanjit će se za 8 posto dok će se povećati kapital HBOR-a za 500 milijuna kuna – najavio je ministar

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras najavio je danas na radnom ručku s poduzetnicima da će u idućim godinama slijediti daljnje smanjenje tereta, piše Poslovni dnevnik.

– Stopa za doprinos za zdravstveno osiguranje u ovom mandatu smanjit će se za 8 posto dok će se povećati kapital HBOR-a za 500 milijuna kuna – kazao je ministar te je najavio i veću potporu poduzetnicima u aktivnostima Hrvatske agencije za malo gospodarstvo (HAMAG) i to za milijardu kuna.

Više pročitajte u izvornom članku.

Komentara 17

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
21:24 21.02.2012.

21.02.2012. u 20:10h tom je napisao/la: ============ Možda bi ti bolje to

ST
stefj
23:05 21.02.2012.

Tzv. porezna reforma, a ustvari bezumni harač najviše od svega pogađa male poduzetnike i građane. Očito su u SDP-u procijenili da im isti ne trebaju te su ih bezočno dodatno porezno opteretili. Što čovjeku koji ima 3, 5 ili 15 zaposlenih znači 2% manji zdravstveni doprinos? Apsolutno ništa. No itekako mu znači kada mu se u trošak ne prizna vozilo ili reprezentacija, a još više mu znači kada mu se dvostruko oporezuje dobit, i to retrogradno. Građane, naravno, najviše boli veći PDV i veća davanja na plaće. Sve u svemu, SDP je nove poreze donio da bi pogodovao krupnom kapitalu, državnim i javnim tvrtkama te bankama. Jedino oni imaju neke manje koristi od porezne reforme, no sve će to anulirati manja kupovna moć građana i nepriznavanje troška. Sve u svemu, jako nam se loše piše, bez obzira na strogu kontrolu medija, novu metodu računjanja nezaposlenih i velikou inflaciju (da bi BDP ostao iznad nule). Poprilično nesposobna vlada u funkciji pogodovanja krupnom kapitalu i državnoj birokraciji.

TO
tom
20:10 21.02.2012.

nije li to onaj isti maras koji je već najavio novo zapošljavanje u obrtu?! 50000 novih radnih mjesta?! a sada milijardu kuna za malo i srednje gospodarstvo? pa gdje će to uzeti? takve stavke nema u proračunu. no možda čovjek ima štampariju kuna doma u podrumu?! s tim sadašnjim ministrima sve je moguće. no demantira ih statistika. i brojke. jer broj nezaposlenih nezaustavljivo raste i leti prema 400000! da li će tada shvatiti da to nije posao za njega\' pa i za njegovog šefa?! ili moraju napraviti još veću štetu???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije