Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepoznali kvalitetu

Lećevački sir nagrađen Velikom zlatnom medaljom

lećevački sir
MILS Mljekara
15.05.2012.
u 16:05

Sirevi splitske mljekare Mils i sama mljekara Mils osvojili su čak tri vrijedne nagrade

Na 79. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji se od 12. do 18. svibnja održava u Novom Sadu, sirevi splitske mljekare Mils i sama mljekara Mils osvojili su čak tri vrijedne nagrade, potvrdivši tako višegodišnju kvalitetu i prepoznatost autohtonih hrvatskih proizvoda u kategoriji tvrdih sireva.

Velikom zlatnom medaljom nagrađen je Lećevački sir, tvrdi sir od miješanog ovčjeg i kravljeg mlijeka, dok je Studenački sir, tvrdi sir od kravljeg mlijeka proglašen Šampionom kvalitete u grupi proizvoda.

Mils Mljekari Split d.d. dodijeljeno je posebno priznanje za vrhunsku kvalitetu ocijenjenih tvrdih sireva, što je još jedna od potvrda kvalitete proizvoda ali i strategije ove kompanije koja podrazumijeva stalna ulaganja u kvalitetu autohtonih, odnosno tradicijskih hrvatskih sireva, unapređujući time ne samo Milsovu već i hrvatsku gastronomsku ponudu. Svjesni izuzetne vrijednosti ovčjeg mlijeka ali i zanemarenosti ovčarstva kao grane stočarstva, u Milsu smatraju da ovčarstvo na ovim prostorima treba i može postati najprofitabilnija grana stočarstva ali i poljoprivrede, jer bi upravo u Dalmaciji trebalo ponovno zauzeti mjesto koje mu pripada i koje je imalo u prošlosti.

Gradska mljekara

MILS Mljekara Split d.d. osnovana je 1956. godine kao Gradska mljekara. Od 1968. godine djeluje kao društveno poduzeće, a pretvorbom 1994. godine postaje dioničko društvo. "Mljekara Split" 1996. godine preimenovano je u MILS Mljekara Split d.d. Osnovna djelatnost društva je prerada mlijeka i proizvodnja mliječnih proizvoda. Posluje i razvija se na području tri dalmatinske županije: Zadarska, Šibensko-kninska i Splitsko-dalmatinska, a u posljednje vrijeme proizvodi Milsa dostupni su i na području cijele Hrvatske.

Društvo je usmjereno na razvoj domaće sirovine, a dokaz kvalitete i izvornosti Milsove sirovinske baze je i markica koju je dodijelio Hrvatski stočarski centar pod nazivom "Mlijeko hrvatskih farmi". Ovčje mlijeko prikuplja se na području Lećevice, Sinja i Drniša, dok se za kravlje mlijeko odabire najbolje mlijeko, na području od Imotskog do Drniša. Zahvaljujući dobro razvijenoj distribucijskoj mreži društvo svakodnevno dostavlja svoje svježe proizvode na oko 1000 prodajnih mjesta.

Komentara 6

RI
Ringo
17:19 15.05.2012.

Lećevački sir je vrhunski, ali i cijena je preko 140 kn/kg.

LU
lutomirski
18:54 15.05.2012.

ajde odmah u izvoz, da vidimo rezultate, prvi sir u inozemstvu....???

KL
klinac
23:55 15.05.2012.

Pa Velika Zlatna Medalja je puno bolja nego Mala Zlatna Medalja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije