Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kako jeftinije izgraditi farmu i pojeftiniti govedarsku proizvodnju

krava
Marko Čuljat
29.01.2010.
u 12:05

Vukovarsko-srijemska županija prednjači po proizvodnji mlijeka i broju krava pod selekcijom pa je prošle godine proizvedeno 60 milijuna kilograma mlijeka što je dva i pol puta više nego osam godina ranije.

VINKOVCI - Želimo govedarima pokazati različite modele gradnje govedarskih farmi bilo da se bave tovom, proizvodnjom mlijeka ili kombinacijom ovih dviju djelatnosti, ali tako da gradnja bude što jeftinija kako bi i u konačnici i proizvodnja bila jeftinija i konkurentnija na tržištu.

Svi su ti modeli usklađeni sa zahtjevima i propisima EU, a usto su govedari bliži fondovima EU koje valja koristiti i mnogi ih već koriste. Ponudili smo modele farmi od deset do sto grla i razradili kako ih izgraditi što jeftinije. Nije umjetnost izgraditi farmu s mnogo novca jer to može svatko - kaže mr. sc. Miljenko Ernoić koji je s dipl. ing. agr. Dragutinom Vincekom govedarima Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima održao predavanje o modelima govedarske proizvodnje.

Ovom je prigodom predstavljena i knjiga "Modeli govedarske proizvodnje". Županijski pročelnik za poljoprivredu Andrija Matić kaže da Vukovarsko-srijemska županija prednjači po proizvodnji mlijeka i broju krava pod selekcijom pa je prošle godine proizvedeno 60 milijuna kilograma mlijeka što je dva i pol puta više nego osam godina ranije.

Najavio je skoro povećanje otkupne cijene mlijeka za 50 lipa po litri, ali i moguće proljetne teškoće poljoprivrednika koji su se zadužili kreditima jer će doći rate za otplatu.

Ključne riječi

Komentara 2

DO
doktorica
12:27 29.01.2010.

Sve propale političare poslati da rade cigle i zidaju štale i tako si zarade za gablec zajedno sa ratnim profiterima a njihovu nezakonito stećenu imovinu uložiti u razvoj farmi .

IZ
izbrisan
09:24 30.01.2010.

Da,nije tesko izgraditi farmu i sa manje novca. Problem je uopce zapoceti sa gradnjom,dok se sve papirnato rijesi,nestaje i volja i zelja za gradnjom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije