Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javne nabave

Kako domaće tvrtke mogu sudjelovati na tržištu usluga međunarodnih institucija?

Kako domaće tvrtke mogu sudjelovati na tržištu usluga međunarodnih institucija?
Foto: Promo
16.11.2017.
u 08:59

Sudjelovati u javnoj nabavi usluga međunarodnih institucija poslovna je prilika za domaće tvrtke.

Tržište usluga koje pokreću međunarodne (financijske) institucije prelazi 174 milijarde USD godišnje prema podacima iz 2015. godine. Gotovo polovicu tog tržišta čine institucije Europske unije. Svakodnevno se objavljuju deseci javnih nabava za različita područja ekspertize. Osim institucija poznatih našem tržištu, poput Europske komisije i europskih agencija, Svjetske banke, UNDP-a, USAID-a, na tržištu je aktivno preko 100 međunarodnih institucija – davatelja sredstava i deseci tisuća korisnika sredstava – organizacija u privatnom i/ili javnom vlasništvu i nevladinom sektoru.

Sudjelovati u javnoj nabavi usluga međunarodnih institucija poslovna je prilika za domaće tvrtke. Omogućava organizacijama prepoznatljivost i prirodan rast na međunarodnom tržištu. Da bi organizacija sudjelovala u javnoj nabavi, pored formalnih uvjete sudjelovanja, treba dostaviti kvalitetan projektni prijedlog.

U kratkome roku od objave poziva potrebno je uspješno obaviti cijeli niz poslova: uočiti poziv za javnu nabavu usluga na vrijeme, razumjeti uvjete poziva, procijeniti mogućnosti sudjelovanja tvrtke u javnoj nabavi, pronaći partnere i stručnjake s potrebnim referencama, izraditi tehnički prijedlog projekta s pripadajućom metodologijom, odrediti vlastiti financijski udjel i izraditi financijski prijedlog ponude. U pisanju ponude potrebna je vještina u ispunjenju uvjeta poziva, uvjerljivost u opisu usluga i kvalitete tima, opravdanost cjelokupnog proračuna i dobra alokacija ljudskih, vremenskih i financijskih resursa po projektnim aktivnostima.

Ako nastojite ili želite, bilo u svojstvu partnera ili nositelja posla, sudjelovati u projektima međunarodnih financijskih institucija, a niste sigurni kako, više informacija možete saznati na treningu koji se uskoro održava u Forumu Zagreb u organizaciji Assortis training akademije – edukacijskog centra vodećeg servisa za praćenje međunarodnih javnih nadmetanja u području pružanja usluga, isporuke roba i radova.

Više informacija možete pronaći na:

Forum

Poziv na radionicu

Cilj je treninga pomoći tvrtkama i osoblju zaduženom za praćenje i identifikaciju poslovnih prilika i pisanje metodologije, pripremiti tehnički i financijski dio ponude, skratiti vrijeme i unaprijediti njihova postojeća znanja. U javnoj nabavi međunarodnih (financijskih) institucija može sudjelovati i Vaša tvrtka. Zašto ne pokušati?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije