Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvojba

Je li Radošević udovoljio baš svim uvjetima za šefa NO Janafa?

'radosevic_pxl_unu_160311'
''
17.03.2011.
u 12:25

Branko Radošević tvrdi da nije ni morao navesti u koji točno NO želi ući i da je bilo dovoljno što je napisao da hoće u energetske tvrtke, što je prilično neuobičajeno...

Prijedlog Vlade da novi šef Nadzornog odbora Janafa bude Branko Radošević, bivši smijenjeni direktor Plinacra, podignulo je veliku prašinu.

Bit će žalbi

Kada se u rujnu bio prijavio na natječaj Ministarstva gospodarstva kojim su se tražili novi članovi nadzornih odbora za 13 tvrtki iz resora tog ministarstva koji će zamijeniti državne dužnosnike, ministre..., Radošević nije uopće bio naveo za koji se točno NO javlja!

To nam je potvrdio i sam Radošević rekavši kako natječaj nije ni zahtijevao da se navede za koji se NO točno prijavljuje, a kaže, naveo je da se javlja za nadzornih odbora energetskih tvrtki. To je pak čudno jer je nevjerojatno da se netko javlja na natječaj, a ne navodi za što se i gdje točno javio. Naši izvori pak tvrde kako upravo zbog toga jer Radošević nije podnio prijavu za točno određenu tvrtku, odnosno njezin NO nije ni ušao na popis kandidata Ministarstva gospodarstva koji su ispunili uvjete natječaja. Navodno je na listi kandidata koji su se bili javili na taj natječaj bio među onima koji nisu udovoljili propisanim uvjetima! Također, prema našim informacijama, Radošević navodno zbog toga nije ni bio pozvan na razgovor u sklopu tog natječaja, ali je unatoč svemu, navodno zbog političkih intervencija, ipak proguran u NO Janafa. U Ministarstvu gospodarstva pak službeno odgovaraju kako su netočne informacije da Radošević nije udovoljio uvjetima njihova natječaja.

– Imenovani je u roku dostavio svu traženu dokumentaciju, a kako u natječaju nije bilo navedeno da se za svako trgovačko društvo treba podnijeti posebna prijava, smatralo se da je prijava podnesena za cijeli natječaj – piše u odgovoru Ministarstva gospodarstva. Prema tom odgovoru pak ispada da se Radošević javljao i za tvrtke s kojima nema nikakve veze, odnosno one izvan energetskog sektora poput Vjesnika, Narodnih novina itd. Također, tvrde kako je Radošević pozvan na razgovor kojemu se i odazvao te je na tom intervjuu ustanovljeno da posjeduje sve potrebne kompetencije i znanja za funkciju na koju je predložen. Prema našim informacijama, neki od kandidata koji su odbijeni na tom natječaju podnijet će žalbu jer smatraju kako su zakinuti – na natječaju je prošao onaj koji uopće nije naveo u kojem NO-u želi sjediti. Radošević pak postavlja pitanje postoji li netko stručniji i s boljim referencama tko bi umjesto njega trebao biti u NO-u Janafa.

Je li poštovana procedura?

Iako Radoševiću nitko ne odriče iskustvo u energetskim tvrtkama, posve je drugo pitanje je li u njegovu slučaju do kraja poštovana procedura. Radošević je, podsjetimo, iz Plinacra otišao nakon sukoba s bivšim ministrom gospodarstva Damirom Polančecom, ali je njegov odlazak dogovoren kao sporazumna ostavka. Mediji su već bili pisali kako je Radošević iz Plinacra bio dobio otpremninu od 1,1 milijun kuna, što je navodno bila iznimka jer je bila riječ o sporazumnom otkazu.

Komentara 1

AS
as55
06:36 18.03.2011.

Opet imamo jednog lopova više a isti lopovi su mu pogodovali da dođe do toga radnoga mjesta da mogu krasti zajednički.Jadna Hrvatska što si dočekala Tito te nije upropastio za 50 godina vladavine sa Beogradom koliko su te ovi što se predstavljaju stalno kao domoljubi upropastili i zadužili za 20 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije