Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Jakovina: Cilj je da proizvodi budu dostupni u Hrvatskoj i Srbiji

Hrvatska i Srbija prošle godine ostvarile su uravnoteženu robnu razmjenu u poljoprivredi vrijednu 200 milijuna eura, kaže ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović.
12. svibnja 2012. u 13:25 9 komentara 3 prikaza
\'27.01.2012., Nova Gradiska - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina na tradicionalnoj gospodarskoj manifestaciji  \'14. poljoprivredno-poduzetnicke ideje Nova Gradiska 2012\'. Photo: Ivica Galovic/
Foto: Ivica Galović/Pixsell

NOVI SAD - Ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović izjavio je danas na Novosadskom sajmu, nakon susreta s hrvatskim ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, kako su Srbija i Hrvatska prošle godine ostvarile uravnoteženu robnu razmjenu u poljoprivredi vrijednu 200 milijuna eura, a to je dobar temelj za daljnje poboljšanje suradnje dva ministarstva, ali i ostvarenje obostranog zanimanja za nastup na trećim tržištima, javljaju mediji u Srbiji.

Petrović je izvjestio novinare da su za razgovora otvorena i pitanja suradnje dvije zemlje nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, 1. srpnja 2013.

- Tada će doći do promjena u trgovinskim odnosima dvije zemlje, posebno prema pitanju CEFTA sporazuma - rekao je Petrović dodajući kako odnose valja korektno urediti tako da nijedna strana ne prođe loše.

Ministar Jakovina je ocjenio kako je suradnja dva ministarstva dobra i daju za pravo i Srbiji i Hrvatskoj da isplaniraju zajednički nastup na trećim tržištima, ali i suradnju u području vodoprivrede, šumarstva i veterine, a posebno sigurnosti hrane.

- Naš je cilj da proizvodi iz obje zemlje budu dostupni kupcima i u Hrvatskoj i u Srbiji i nakon našeg pristupanja EU. Definirat ćemo naše ciljeve i u tom smjeru već smo započeli pregovore s Europskom komisijom - rekao je Jakovina.

Sve je spremna za polaganje državne mature u Ekonomskoj i upravnoj školi Split
'Hodnici su uski, a razredi natrpani'
U splitskoj školi shrvani zbog preminule učenice: 'Upozoravali smo na ovo!'
PBZ CROATIA OSIGURANJE obvezni mirovinski fondovi
NIKA ISTRAŽUJE
Hrvatski građani imaju 113,2 milijarde kuna mirovinske štednje, evo što se događa s tim novcem
  • Dijaspora:

    Ne znam zašto? Kad vidim ovog ministra osjećam kao da je pod drogom. Nekako izgubljen.

  • E:

    rast razmjene je odlična vijest. ima puno mjesta za daljnje povećanje, što bi razvijalo industriju u obje zemlje, a uz malo sreće mogli bi se ujediniti u zajedničku državu, koja bi onda nastupala kao bitno jači čimbenik na međunarodnoj sceni...

  • Deleted user:

    Kome će hrvatska prodavati svoje prozvode(sreća pa ništa ne proizvodimo),ako ne istoku?