Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susret ministara

Jakovina: Cilj je da proizvodi budu dostupni u Hrvatskoj i Srbiji

\'27.01.2012., Nova Gradiska - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina na tradicionalnoj gospodarskoj manifestaciji  \'14. poljoprivredno-poduzetnicke ideje Nova Gradiska 2012\'. Photo: Ivica Galovic/
Ivica Galović/Pixsell
12.05.2012.
u 13:25

Hrvatska i Srbija prošle godine ostvarile su uravnoteženu robnu razmjenu u poljoprivredi vrijednu 200 milijuna eura, kaže ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović.

NOVI SAD - Ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović izjavio je danas na Novosadskom sajmu, nakon susreta s hrvatskim ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, kako su Srbija i Hrvatska prošle godine ostvarile uravnoteženu robnu razmjenu u poljoprivredi vrijednu 200 milijuna eura, a to je dobar temelj za daljnje poboljšanje suradnje dva ministarstva, ali i ostvarenje obostranog zanimanja za nastup na trećim tržištima, javljaju mediji u Srbiji.

Petrović je izvjestio novinare da su za razgovora otvorena i pitanja suradnje dvije zemlje nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, 1. srpnja 2013.

- Tada će doći do promjena u trgovinskim odnosima dvije zemlje, posebno prema pitanju CEFTA sporazuma - rekao je Petrović dodajući kako odnose valja korektno urediti tako da nijedna strana ne prođe loše.

Ministar Jakovina je ocjenio kako je suradnja dva ministarstva dobra i daju za pravo i Srbiji i Hrvatskoj da isplaniraju zajednički nastup na trećim tržištima, ali i suradnju u području vodoprivrede, šumarstva i veterine, a posebno sigurnosti hrane.

- Naš je cilj da proizvodi iz obje zemlje budu dostupni kupcima i u Hrvatskoj i u Srbiji i nakon našeg pristupanja EU. Definirat ćemo naše ciljeve i u tom smjeru već smo započeli pregovore s Europskom komisijom - rekao je Jakovina.

Komentara 9

DI
Dijaspora
14:24 12.05.2012.

Ne znam zašto? Kad vidim ovog ministra osjećam kao da je pod drogom. Nekako izgubljen.

E
E
12:20 13.05.2012.

rast razmjene je odlična vijest. ima puno mjesta za daljnje povećanje, što bi razvijalo industriju u obje zemlje, a uz malo sreće mogli bi se ujediniti u zajedničku državu, koja bi onda nastupala kao bitno jači čimbenik na međunarodnoj sceni...

DU
Deleted user
23:24 14.05.2012.

Kome će hrvatska prodavati svoje prozvode(sreća pa ništa ne proizvodimo),ako ne istoku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije