Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ingra oglasila prodaju Arene na međunarodnom natječaju

Zdenko Antunović i šef Holdinga Ivo Čović s gradonačelnikom na predstavljanju rezultata Zagreb Arene
Saša Zinaja
13.11.2009.
u 00:46

Ingra je, doznajemo iz izvora bliskih toj kompaniji, međunarodni natječaj za prodaju Arene raspisala jer želi ispitati puls investitora, a dvoranu će, ako stigne dovoljno kvalitetna ponuda, najvjerojatnije doista i prodati jer je tvrtka u teškoj financijskoj situaciji.

Ingra je danas u Poslovnom dnevniku objavila oglas za međunarodni javni natječaj za prodaju Arene Zagreb, dvorane u čiju je izgradnju ta tvrtka utrošila 100 milijuna eura.

– Mogu vam samo potvrditi da će oglas o prodaji Arene u petak izaći u Poslovnom dnevniku, a o svim ostalim detaljima i okolnostima zbog kojih smo se odlučili na taj potez zasad ne bih govorio – rekao nam je jučer Danko Družijanić, glasnogovornik Ingre.

Ingra je, doznajemo iz izvora bliskih toj kompaniji, međunarodni natječaj za prodaju Arene raspisala jer želi ispitati puls investitora, a dvoranu će, ako stigne dovoljno kvalitetna ponuda, najvjerojatnije doista i prodati jer je tvrtka u teškoj financijskoj situaciji.

Potencijalne kupce, smatraju u Ingri, Arena ne zanima kao dvorana, već kao dobra prilika za dugoročno ulaganje. Podsjetimo, Vlada i Grad Zagreb još će 27 godina vlasniku Arene, tko god to bio, plaćati 7,5 milijuna eura godišnje.

Zbog sumnjiva ugovora za catering, šef Holdinga šalje u Arenu kontrolu
Zdenko Antunović, direktor Zagreb Arene d.o.o. – Holdingove tvrtke kćeri koja upravlja zagrebačkom Arenom – gradsku tvrtku vodi kao da je njegova. Valjda misli da mu prijateljstvo s gradonačelnikom Milanom Bandićem daje pravo činiti što ga je volja te da račune ne treba polagati čak ni svom šefu Ivi Čoviću, predsjedniku uprave Zagrebačkog holdinga.

Ekskluzivno pravo
Antunović je s Nikolom Bušljetom, vlasnikom restorana i cateringa Lido, potpisao ugovor kojim mu je dao ekskluzivno pravo za prodaju hrane i pića u Areni za vrijeme bilo kojeg događaja. Antunović prije sklapanja posla nije proveo javni natječaj, već je Lidu posao dao izravnom pogodbom, i sve to Čoviću iza leđa.

– Za postojanje tog ugovora nisam znao. Ne želim ništa komentirati dok cijeli slučaj detaljnije ne ispitam. Odmah ću Antunoviću u Arenu poslati internu kontrolu – rekao je danas Ivo Čović. Antunović, pak, u svemu ne vidi ništa sporno.

– Javni natječaj nismo trebali provesti jer sam od uprave za sustav javne nabave dobio mišljenje da tvrtka Zagreb Arena nije obvezna primjenjivati Zakon o javnoj nabavi jer obavlja tržišne djelatnosti i ne financira se novcem iz proračuna – kaže Antunović. Upitali smo ga zašto je posao izravnom pogodbom dao baš Bušljeti i je li pritom dobio kakvu proviziju.

– Odlučio sam se za Lido jer su dečki dobro obavili posao u Areni za vrijeme Svjetskog prvenstva u rukometu kada ih je angažirao rukometni savez. Nikada ni od koga, pa ni od Lida, nisam uzeo proviziju – objašnjava Antunović.

Iako je prvi ugovor s Bušljetom potpisao još u veljači i kasnije ga svakog mjeseca obnavljao, javnost za njega možda nikada ne bi ni doznala da se nije dogodio skandal netom prije prvog otkazivanja nekog događaja otkako je Arena otvorena. Naime, motokros-spektakl “Night of the jumps” koji se sutra trebao održati otkazao je organizator Helmut Brem jer su mu, tvrdi, prijetili pištoljem.

Prijetnje pištoljem
Kaže da se to dogodilo nakon što nije želio pristati na Antunovićeve ucjene da se mora pomiriti s time da će hranu i piće prodavati catering Lido. Austrijanac Brem rekao nam je da je on imao dogovor za catering s nekom drugom tvrtkom, ali su mu domaćini objasnili da to neće ići. Uvidom u ugovor koji Zagreb Arena potpisuje s najmoprimcima dvorane uvjerili smo se da Austrijanac Brem ima pravo.

Tamo, naime, nema ni slova o cateringu, a kamoli da pravo na prodaju hrane i pića ekskluzivno pripada Lidu. Unajmljivaču Arene pri potpisivanju ugovora tu “sretnu” vijest o Lidovoj ekskluzivi usmeno, onako usput, priopći Zdenko Antunović. Naravno da je domaćim organizatorima odmah jasno što im je činiti, ali strancima naviklim na europsku poslovnu praksu to očito nije.

– Ma, Brem priča gluposti. Ako su se svi koji su dosad unajmili Arenu dogovorili s Lidom i pritom našli i neki svoj interes, ne znam zašto je Austrijancu to predstavljalo tako velik problem. Uostalom, nije on otkazao Arenu zbog prijetnje pištoljem koje, uvjeren sam, nije ni bilo, već zbog toga jer mu je zatajila prodaja karata zbog previsoke cijene – tvrdi Zdenko Antunović.

Ključne riječi

Komentara 12

SW
swicarac
05:42 13.11.2009.

Rano je i ne mogu se sjetiti goreg izraza od LOOOOPOVI...a to je preblago . Organizirani krminal je BLAGA PREHLADA Organizirani POLITICARI -RAK RANA

KI
kikiriki
06:11 13.11.2009.

Bravo Antunoviću.Koja opravdanja. Samo nas atomska bomba može spasiti...

BL
Blackwater
22:03 12.11.2009.

Looooooopoviiiii....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije