Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šum u komunikaciji

HŽ Cargo gradi prugu za Jamnicu, u Agrokoru o tome ne znaju ništa

\'11.01.2012. Rijeka - Zeljeznicki kolodvor i peroni. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL\'
Goran Kovačić/PIXSELL
09.10.2012.
u 11:39

Gradnja bi trebala biti dovršena iduće godine, no Poslovni piše da u Agrokoru nitko nema saznanja o bilo kakvoj suradnji s HŽ-om

HŽ Cargo projektira 300 metara industrijskog kolosijeka za Jamnicu u Jastrebarskom. Rekao je to Ivan Lešković, direktor te tvrtke. Riječ je, kako kaže Lešković, o 300 metara dugom kolosijeku koji se gradi u suradnji s Agrokorom i koji financiraju željeznice, piše Poslovni dnevnik.

Gradnja bi trebala biti dovršena iduće godine, no Poslovni piše da u Agrokoru nitko nema saznanja o bilo kakvoj suradnji s HŽ-om ni o gradnji pruge prema pogonu za proizvodnju mineralne vode i bezalkoholnih pića Jamnica.

– Ovo je nama doista prvi glas – odgovorila je Anja Linić iz Odjela za odnose s javnošću u Agrokoru. Nitko ni u Jamnici, dodaje ona, ne zna ništa o tome. Čudno, s obzirom na to da je Agrokor u prosincu 2011. godine potpisao Sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji i partnerskim odnosima s HŽ Cargom. Sporazum su potpisali Zlatko Rogožar, tadašnji direktor HŽ Carga, i Ivica Todorić, predsjednik Uprave Agrokora, a glavni mu je cilj bila revitalizacija industrijskih kolosijeka.

Tada se također spekuliralo da će HŽ graditi industrijske kolosijeke za Agrokor vrijedne osam milijuna kuna. Oni su trebali voditi prema Sojari u Zadru i Vupiku u Vukovaru, no taj je posao navodno zaustavila sadašnja Uprava, piše Poslovni dnevnik.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mate112
mate112
14:29 10.10.2012.

HŽ poklonit strancima da uvedu reda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije