Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Hrvatska predstavila otočnu razvojnu strategiju u Bruxellesu

Tijekom hrvatskog predsjedanja 2020. godine potpisat će se Konvencija o energetskoj tranziciji EU otoka temeljem koje će se inicirati i druga rješenje na otocima u cilju kvalitetnijeg života otočnog stanovništva.
19. lipnja 2019. u 14:03 0 komentara 169 prikaza
Foto: Igor Soban/PIXSELL

U organizaciji Konferencije perifernih morskih regija (CPMR)– ISLANDS COMMISSION i Greening the Islands te uz podršku EU Odbora regija, u Bruxellesu je održana konferencija EU otoci u prvom planu energetske tranzicije i dekarbonizacije gospodarstva. Skup su otvorili Gaetano Armao, predsjednik Međuskupine otočnih područja Odbora regija te Andrew Cooper, član Odbora regija.

Robotičari i znanstvenici Skok u digitalizaciji Europska komisija upozorava: Hrvatska se mora ubrzati ako ne želi biti u riziku od gubitka novaca iz EU

U uvodnom dijelu, glavna tajnica CPMR-a Eleni Marianou predstavila je nacrt Deklaracije Prema strukturiranom dijalogu za EU otoke kojom se želi uspostaviti strukturirani dijalog između otočnih regionalnih i lokalnih vlasti, privatnog sektora iz područja zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije, Europskog parlamenta, Europske komisije te Odbora regija u cilju uspostave zajedničke platforme za razgovor s institucijama EU o ključnim prioritetima, izazovima i mogućnostima dostizanja održivog razvoja EU otoka.

Viktor Orban Hrvatski partneri Mađarski BDP uzletio 5,2 posto, najviše u Europi

Na poziv organizatora, na konferenciji je sudjelovala pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tajana Huzak koja je predstavila regionalnu i otočnu razvojnu politiku Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, novi Zakon o otocima, definirane ciljeve Nacionalne razvojne strategije 2030 u dijelu razvoja održivih i pametnih rješenja za život na otocima te ključne odrednice energetske politike na otocima. Tijekom hrvatskog predsjedanja 2020. godine potpisat će se Konvencija o energetskoj tranziciji EU otoka temeljem koje će se inicirati i druga rješenje na otocima u cilju kvalitetnijeg života otočnog stanovništva.

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.