Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saša Lončar

HGspot ostaje u Hrvatskoj! Vezanje Prpićeva imena
 uz tvrtku napravilo nam je veliku štetu

Saša Lončar
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
19.02.2014.
u 08:30

Nemamo zaduženja, plaće se isplaćuju u dan, a isplaćujemo i božićnice i regrese

Posljednjih dana novinske stupce pune izjave Hrvoja Prpića zbog nezadovoljstva poslovanjem u Hrvatskoj, seljenjem poslovanja izvan granica nekih od njegovih pet tvrtki, a sigurno onih koje će tek osnovati. No kako tih pet tvrtki nisu toliko poznate, njegovo se ime povezuje s razvikanijim HGspotom, čiji je bio jedan od osnivača, no s kojim već godinama nema veze. Sadašnji vlasnik i čelnik HGspota je Saša Lončar, koji je razočaran što se njegova tvrtka povezuje s osobom koja više nije vezana uz HGspot.

Kažete da su vam takvi napisi izazvali štetu?

Zadnjih dana kupci nas pitaju kamo se selimo i koliko ćemo još raditi. Kada se pročita senzacionalno “Osnivač HGspota odlazi iz zemlje i seli sve svoje tvrtke”, naši kupci koji nisu upućeni u detalje, a takvih je 95 posto, misle da se HGspot seli. Ja kao vlasnik, direktor i osnivač HGspota tvrdim: HGspot ostaje u Hrvatskoj!

Zajedno ste osnovali tvrtku s Prpićem devedesetih...

Prpić i ja bili smo suvlasnici do 2007. godine kada je on prodao svoj dio i od tada nije u vlasničkoj strukturi. Ne slažem se i s tvrdnjama da nam je država pomogla u nekom trenutku kada smo osnovali tvrtku. Kao prvo, država HGspotu ni meni nije ni u jednom trenutku pomogla, investitor u svoju tvrtku sam ja. Nadalje, nitko iz HGspota ne poziva na bojkot, ne mislim se nikamo seliti, plaćam sve obaveze prema državi na svim svojim tvrtkama u dan i tako mislim nastaviti.

Kakvi su planovi s tvrtkom?

Ne mislim nikoga prozivati, no mislim širiti poslovanje te zapošljavati. U travnju otvaramo još jednu trgovinu, u Istri, a planiramo zaposliti još petnaestak novih djelatnika, dok smo ih petero zaposlili u protekla dva mjeseca. Trenutačno imamo četiri trgovine, u Rijeci, Splitu, Zagrebu i Vinkovcima, te 30 zaposlenika.

Kriza je, kako poslujete?

Nemamo kreditna zaduženja, plaća se isplaćuje u dan te isplaćujemo božićnice i regrese, što nije čest slučaj u Hrvatskoj. HGspot je 2013. godine ostvario prihod od 53 milijuna kuna, što je rast od 30 posto, te je imao 1,5 milijuna kuna dobiti. Najveći smo Appleov partner u Hrvatskoj te je u studenome i prosincu 2013. godine prodano preko naših poslovnica 40 posto ukupne prodaje Apple Ipada u Hrvatskoj. A naš smartphone Forcebook po cijeni od 499 kuna je i danas jedan od najprodavanijih smartphonea na hrvatskom tržištu.

Hoćete li imati još svojih proizvoda?

Uskoro izbacujemo na tržište jedinstven proizvod na našem tržištu. Na tom proizvodu radimo već dulje vrijeme.

>> 'Prestajem s radom u Hrvatskoj, hvala Liniću na otvaranju očiju'

Komentara 18

DE
denis12345
09:19 19.02.2014.

Realno gledajući, a kuda bi to HGspot takav kakva je mogao otići? HGspot u ovu priču uvlače različiti spin doktori i ljudi koji nisu u stanju razmijeti ni jednostavan članak da se ne radi o HGspot-u. Prpićeve tvrtke i ulaganja su potpuno druga stvar koja mogu iz Hrvatske. Ipak, hvala Pripiću što je ukazao na to kako se država odnosi prema poslovnim subjektima u Hrvatskoj. Netko je trebao imati hrabrosti za to. Sve je divno i bajno u Hrvatskoj ako si dio hobotnice.

DU
Deleted user
09:04 19.02.2014.

Firma u kojoj radim surađuje sa HGspotom i plaćaju račune u dan !!

Avatar ludi kekec
ludi kekec
10:10 19.02.2014.

"A naš smartphone Forcebook po cijeni od 499 kuna je i danas jedan od najprodavanijih smartphonea na hrvatskom tržištu." NJIHOV smartphone??? a da to možda nije jedan od bezbroj KINESKIH poluproizvoda na kojeg proizvođači lijepe ime prema želji kupca? ia? i koji na e-bayu košta 50€ skupa sa dostavom u zagreb? i koji radi čak i po par mjeseci nakon kupnje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije