Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Potrošač

Građanima blokirane kartice, banka: Otkrili smo moguću kompromitaciju podataka

Iz banke su im naknadno došle SMS poruke da su im kartice blokirane zbog navodne značajne pronevjere u SAD-u putem online trgovine te da će dobiti nove kartice i pinove
23. srpnja 2020. u 08:56 10 komentara 17190 prikaza
Do kraja 2019. godine svi korisnici American Express kartica dobit će novu Visa karticu
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Vlasnici PBZ Visa kartica, bivših American-express kartica, žale se da su im blokirane kartice te da nisu mogli njima plaćati.

Iz banke su im naknadno došle SMS poruke da su im kartice blokirane zbog navodne značajne pronevjere u SAD-u putem online trgovine te da će dobiti nove kartice i pinove.

Keks Pay Popularna aplikacija Tko je tim koji stoji iza aplikacije koju koristi više od 120.000 korisnika i ima jednu od najpamtljivijih reklama?

"Naše stručne službe otkrile su moguću kompromitaciju podataka prilikom korištenja kartica od klijenata na jednom od internetskih prodajnih mjesta te se preventivnim blokadama određenog manjeg broja kartica, za koje je procijenjena mogućnost kompromitacije povezana s ovim izoliranim događajem, spriječila moguća daljnja šteta. Naglašavamo da je upravo zahvaljujući brzoj reakciji naših službi spriječena bilo kakva zloupotreba kartica te su korisnici u potpunosti sigurni, a sve kartice za koje je procijenjena mogućnost kompromitacije bit će zamijenjene novim karticama u najkraćem mogućem roku, bez naknade za izdavanje", rekli su iz PBZ-a za Novi list.

Istaknuli su da PBZ i PBZ Card imaju vrlo razvijen sustav sigurnosti i sprečavanja zloupotrebe te svojim korisnicima nude najvišu razinu sigurnosti.

Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
 • Avatar marela
  marela:

  A sto je sa ljudima koji su dosli na godisnji i ne mogu se vratiti kuci jer ne mogu niti podici gotovinu niti platiti karticom?

 • Avatar fidelio
  fidelio:

  Ne možeš ugoditi ljudima. Ako paziš da ih netko ne prevari, onda plaču da su im blokirane kartice. Ako ih netko prevari, onda plaču da im se vrati lova. Ako im ne daš karticu jer im je kreditna sposobnost nula, ... prikaži još! onda kmeče da je nepravedno. That's life :)

 • Avatar Edgedancer
  Edgedancer:

  Koja internet stranica?!