Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzimanja

Duropack preuzeo Belišće, transakcija vrijedna 29,8 mil. eura

bilokalnik
nnn
08.06.2010.
u 11:30

Duropack planira dokapitalizaciju Belišća do 20 milijuna eura kako bi se poboljšala financijska struktura i zaduženost tvrtke. Istodobno istražuje i alternativne mogućnosti financiranja.

Duropack je završio preuzmanje Belišća i nakon provedene ponude za preuzimanje drži u domaćoj tvrtki 62 posto udjela. Duropack planira dokapitalizirati Belišće sa 20 milijuna eura, priopćeno je na konferenciji na novinstvo tih dviju tvrtki.

Četvrtog lipnja 2010. austrijski Duropack na javnoj ponudi za preuzimanje slobodnih dionica Belišće stekao je udio od 35,63 % u Belišću pa nakon ponude drži ukupno 62,34 posto dionica Belišća (26,71 % dionica posjedovao je od ranije). Ponuda za preuzimanje uključivala je i Bilokalnik-IPA te Unijapapir, podružnice Belišća.

Ukupna vrijednost transakcije iznosi 217,5 milijuna kuna, odnosno oko 29,8 milijuna eura.

- Ponuđena cijena od 500 kuna po dionici (oko 68,5 eura) predstavlja premiju od 44 % u usporedbi s prosječnom ponderiranom cijenom dionice u  dvanaest mjeseci prije nego što je objavljena namjera davanja ponude za preuzimanje. Također, ponuđena je cijena oko 50 posto viša od parametara trgovanja dionicama svjetski uspješnih proizvođača papira i valovitog kartona - istaknuo je Peter Szivacsek, glavni izvršni direktor Duropacka.

Od integracije Belišća i Duropacka koristi će imati sve interesne skupine. Zaposlenici će dobiti priliku za stabilniju karijeru te profesionalni razvoj unutar međunarodne grupacije, kupci će imati koristi od širokog i atraktivnog portfelja proizvoda dok će vjerovnici poslovati s jakim i pouzdanim poslovnim partnerom. Na posljetku, i lokalne zajednice trebale bi profitirati od planiranih ulaganja, očekivanog poslovnog razvoja kao i od visoke kvalitete i standarda zaštite okoliša koje primjenjuje ova vodeća međunarodna grupacija.

Nakon odobrenja koje je dalo nekoliko europskih tijela nadležnih za kontrolu spajanja, koje se očekuju u trećem tromjesečju ove godine, s upravom i osobljem započet ćemo opsežan integracijski program u kojem ćemo razraditi kratkoročne i srednjoročne ciljeve. Duropack planira dokapitalizaciju Belišća do 20 milijuna eura kako bi se poboljšala financijska struktura i zaduženost tvrtke, dok istodobno istražuje i alternativne mogućnosti financiranja. Također, Duropack planira zadržati buduću dobit Belišća u svrhu financiranja daljnjih ulaganja u kvalitetu i produktivnost u Belišću, kao i u svrhu daljnjeg smanjivanja zaduženosti kompanije.

- Oslonit ćemo se na postojeću upravu i na visokokvalificiranu radnu snagu Belišća, a planiramo i programe za dodatnu kvalifikaciju. Želimo srdačnu dobrodošlicu svojim novim kolegama iz Belišća i radujemo se zajedničkom proširivanju i osnaživanju naših poslovnih odnosa i konkurentnosti - zaključio je Peter Szivacsek, glavni izvršni direktor Duropacka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije