Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVODNIK

Domaće tvrtke trebale bi voditi brigu i o otpuštenim radnicima

14.03.2009.
u 10:59

Koliko se domaće tvrtke brinu za otpuštene radnike govori i podatak o nizu njihovih krivih poteza. Primjerice, neke od njih prvo su izašle s podacima o otpremninama i ljudima dale otkaz u kratkom roku, bez dodatne komunikacije, možda uz tek popratno pismo, a tek se poslije sjetile da bi socijalna strana možda trebala biti jača, pa su se, nakon što su radnici otišli, odlučili na korak njihova zbrinjavanja.

Ali puno prekasno. Jer, sada već bivši zaposlenici bili su povrijeđeni, s izgubljenim povjerenjem i s malo izgleda da o tvrki ikad više kažu nešto lijepo. Prije nekoliko godina jedna je domaća tvrtka u stranom vlasništvu na vrijeme poduzela korake za zbrinjavanje radnika i ti zaposlenici ni dan danas o njoj neće reći ništa loše, bez obzira na to što su dobili otkaz.

Jedna strana tvrtka koja je nedavno preuzeta, iako odlazi s našeg tržišta već je počela projekt zbrinjavanja viška svojih zaposlenika. Neke tvrtke to rade same, a neke angažiraju agencije. No njih je vrlo malo, štoviše, prošlih nekoliko godina za takvom uslugom gotovo i nije bilo interesa. Javio se sada, u krizi, ali to nadalje zacijelo neće biti masovna pojava.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije