Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hž infrastruktura

Domaće tvrtke dobile posao od 1,2 milijarde kuna

19.02.2015., Zagreb - Clanovi Uprave HZ Infrastrukutre odrzali su konferenciju za medije povodom restrukturiranja tvrtke, te prosvjeda sindikata Pruznih gradjevina. Renata Susa, predsjednica uprave HZ Infrastrukture d.o.o.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
22.10.2015.
u 08:27

Prihvaćena je ponuda DIV-a, Dalekovoda i Zagreb-Montaže za rekonstrukciju postojećeg i gradnju drugog kolosijeka D. Selo – Križevci

HŽ Infrastruktura prihvatila je jučer ponudu konzorcija DIV-a, Dalekovoda i Zagreb-Montaže za rekonstrukciju postojećeg i gradnju drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Dugo Selo – Križevci, u iznosu od 1,239 milijardi kuna. Procijenjena vrijednost radova iznosila je 1,278 milijuna kuna, dok je procjena ukupne vrijednosti projekta, koji osim radova obuhvaća i troškove nadzora nad izvođenjem radova, troškove rješavanja imovinskopravnih poslova te troškove nepredviđenih radova, iznosila 1,517 milijuna kuna (198 milijuna eura).

Na ponovljeni natječaj za prugu Dugo Selo – Križevci stiglo je ukupno šest ponuda, a najniža je bila ona konzorcija hrvatskih tvrtki koja je i odabrana.

Sada slijedi žalbeni rok, o kojem onda ovisi kad će biti potpis ugovora i početak radova. Projekt rekonstrukcije postojećeg i gradnje novog kolosijeka pruge Dugo Selo – Križevci sa 85 posto sufinancira se iz fondova EU.

>>  HŽ Infrastruktura raspisuje novi natječaj za gradnju pruge Dugo Selo – Križevci

Komentara 2

K2
kritičar_2
22:31 23.10.2015.

Za projektiranje, šest mjeseci,za zahtjev prema EU-fondovima,šest mjeseci,za gradnju tridesetak kilometara pruge deset do dvanaest mjeseci(nema mostova,nema tunela).Tako to rade ljudi koji znaju svoj posao.Puca,koja glumi menadžera,možda zna nešto o ravnopravnosti spolova,ili skoknuti do mora,uz pomoć navigacije.O gradnji željezničke infrastrukturee zna, koliko je moja baka znala o digitalnoj tehnici.Pokoj joj duši,umrla je 1981.

K2
kritičar_2
22:53 23.10.2015.

Pruga je trebala biti završena 2014.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije