Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojna industrija

Đuro Đaković: Do kraja godine prvi oklopnjaci iz domaćeg pogona

tenk
AFP
17.09.2009.
u 15:52

Što se borbenih oklopnjaka tiče, ukupno je ugovorena izrada njih 126 od čega je prvih šest proizvedeno u Finskoj, a ostali bi trebali izaći iz naših pogona.

ZAGREB - Prva borbena oklopna vozila u potpunosti proizvedena u Hrvatskoj, koje tvornica Đuro Đaković proizvodi u suradnji s finskom Patriom, izaći će iz hala do kraja godine - rekao je na današnjoj konferenciji za novinare na Zagrebačkom velesajmu predsjednik Uprave Đuro Đaković holdinga Zdravko Stipetić.

Ocijenio je i kako je takav tip suradnje dobar primjer zapošljavanja kapaciteta domaće industrije te kako bi se ublažavanje posljedica krize moglo realizirati kroz poslove domaće industrije za velike javne naručitelje, poput proizvodnje lokomotiva za Hrvatske željeznice.

Što se borbenih oklopnjaka tiče ukupno je ugovorena izrada njih 126 od čega je prvih šest proizvedeno u Finskoj, a ostali bi trebali izaći iz naših pogona. Posao je vrijedan 200 milijuna eura, a Stipetić ne očekuje teškoće u naplati. Dodaje i kako bi oklopnjake  mogli plasirati i u inozemstvo, jer su interes već pokazale neke države poput Bangladeša i Perua.

Grupacija Đuro Đaković u prvoj polovici godine u dobroj je mjeri poslovala na temelju ranije sklopljenih ugovora, a pravi teret krize počela je osjećati zbog pada narudžbi u Hrvatskoj i inozemstvu, rekao je predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga Zdravko Stipetić na konferenciji za novinare u sklopu Dana Đure Đakovića na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu.

Unatoč krizi, Stipetić je rekao kako Đuro Đaković posluje relativno dobro te očekuje da će prebroditi krizu i opstati, a u novom odnosu snaga nakon krize, trebali bi imati dobru startnu osnovu za budući razvoj.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
22:49 18.09.2009.

E što neko ima osječaj za izabrati sliku primjerenu članku ? Pa ovo je albanski tegljač , (na bazi tijela tenka T-54) koji odvlači jedan od onih čuvenih Enver Hodžinih bunkera sa plaže negdje u Albaniji i onda ispod slikeike ide text: \"Oružne snage RH bit će opremljene suvremenim oklopnim vozilima\". :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

DU
Deleted user
22:09 17.09.2009.

mislim da Hrvatska ima mogućnosti ali ih treba što bolje iskoristiti. Samo bojim se prepreka koje će aktuelna politika postaviti razvoju. Bar ono što je dobro i donosi novac treba stimulirati a ne stavljati im balvane ... a i propaganda nije na visini

NJ
Njamanjam
17:07 17.09.2009.

Tko vam stavlja ove slike? Jer ovo nije suvremeno oklopno vozilo već inžinjerijska verzija prastarog sovjetskog tenka T-55 koji čupa betonske bunkere na albanskoj obali. Nemojte se brukati, odite na www.morh.hr i stavite neku sliku Patria u članak. Jadnog li novinarstva, majko mila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije