Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIONICE

Croatia osiguranje, Adris i mirovinski fondovi ušli u Uljanik

'09.11.2012., Pula - U pulskom zaljevu traju zadnje kontrole i radovi na specijanom brodu tipa jaruzar kojeg su pulski brodograditelji izgradili, a radi se o brodu koji sluzi za produbljivanje morskog
Duško Marušić/PIXSELL
23.11.2012.
u 20:54

Nagađalo se da Adris ulaskom u Uljanik želi lakše do Croatia osiguranja. U Adrisu potvrđuju interes, no i da neće dati 'ludu ponudu'

Petak je bio zadnji dan za upis novih dionica Uljanika, no osim interesa koji su javno objavili Adris, Croatia osiguranje i Tankerska plovidba, nije poznato tko su još novi dioničari pulskog brodogradilišta. Kako doznajemo, do kraja termina za upis, nove dionice upisali su i mirovinski fondovi, no ne zna se u kojem iznosu, kao što to zasad nije poznato ni za ostale ulagače. Pulsko brodogradilište predviđa povećanje kapitala sa sadašnjih 201,26 milijuna kuna do iznosa od 301,89 milijuna, a najviše do 503,15 milijuna kuna, ovisno o interesu.

Nakon upisa novog kapitala i novih dioničara, sazvat će se Skupština i izabrati novi Nadzorni odbor koji bi, prema planu Vlade od sredine godine, trebao i odlučiti hoće li takav novčano osnaženi Uljanik preuzeti riječko brodogradilište 3. maj. Već je sigurno da će se takav scenarij dogoditi, te da će isto tako u završnoj fazi preuzimanju 3. maja uključiti i tri fonda za gospodarsku suradnju – Questus, Prosperus i Nexus, koji su to potvrdili. Adris je već prvi dan upisa novog kapitala obavijestio da ulazi u Uljanik, a već tada se nagađalo kako je riječ o dogovoru s Vladom koja bi mu na taj način omogućila lakši ulaz u Croatia osiguranje za koji su već ranije pokazali interes. Interes ne opovrgavaju ni sada, kaže direktor korporativnih komunikacija Adrisa Predrag Grubić.

– Kao hrvatska tvrtka, očekujemo da ćemo u privatizaciji Croatia osiguranja imati jednake šanse u natjecanju s globalnim kompanijama. Pri donošenju konačne odluke rukovodit ćemo se jedino ekonomskim razlozima i poslovnom održivosti. Adris grupa je ozbiljan investitor i zato nećemo, kako se nagađa, dati nikakvu 'ludu ponudu', rekao nam je Grubić.

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
21:24 23.11.2012.

ajde već jednom, nema posal niti uljanik plaća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije