Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sam Protiv Svih

Britanci nisu htjeli euro, ali će o njemu odlučivati

'Britain\'s Prime Minister David Cameron (C) looks at Germany\'s Chancellor Angela Merkel (L) at a European Union summit in Brussels December 9, 2011. EU leaders agreed stricter budget rules for the e
'YVES HERMAN'
12.12.2011.
u 21:00

Njemačka Kancelarka Merkel i francuski predsjednik Sarkozy udružili su sve snage da promijene Ustav EU

EU je podijeljen na dva dijela. Na Veliku Britaniju i ostalih 26 članica koje su prihvatile sporazum koji stvara fiskalnu uniju. Što je to protiv čega se digao britanski premijer David Cameron i ugrozio opstanak EU u ovom obliku? Njemačka Kancelarka Merkel i francuski predsjednik Sarkozy udružili su sve snage da promijene Ustav EU u borbi protiv dužničke krize, a to će se potpisati najkasnije do ožujka 2012.

Merkel i Sarkozy inzistiraju na uravnoteženom proračunu i sankcijama ako deficit bude veći od 3% BDP-a, a dug iznad 60% BDP-a te usklađivanju korporativnog poreza i uvođenja poreza na financijske transakcije. Velika Britanija je pak sebi osigurala zakonsko izuzeće iz eura, no želi sudjelovati u odlukama vezanim za euro. Svaka promjena u ustavu Unije morat će proći kroz britanski parlament.

Komentara 44

KR
krilnik2
21:44 12.12.2011.

Englezi rade ono sto od njih ocekuje gazda - Washington! Vec preko sto godina obstruiraju i destruiraju Europu.

DU
Deleted user
21:54 12.12.2011.

britanija je najobičniji trojanski konj amerike u EU jer su vlasnici njihovih banaka kod kojih se te države zadužuju gotovo isti ljudi a njima jaka europa ne odgovara. EU nije baš kvalitetna i pravedna tvorevina ali bez britanaca bi bila puno bolja te sluge vlasnika kapitala sumnjivog porijekla treba što prije izbaciti i ignorirati

SU
superhikng
12:45 13.12.2011.

@WorlWizards pardon i ispravka za dvoje ljudi??? Svejedno dje trgujes jer ja to moram probat???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije