Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porasli prihodi

Bilježe rast: Dobit Atlantic grupe 114,5 milijuna kuna

'06.12.2012., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Euroliga, 9. kolo, KK Cedevita - Olympiacos Piraeus. Emil Tedeschi. Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
30.07.2013.
u 22:20

Prihodi od prodaje porasli su za 3,3 posto, najviše od sportske i aktivne prehrane – 16,9 posto – te zdravlja i njege, 3,6 posto

Atlantic grupa je u prvom polugodištu 2013. godine ostvarila prihod od prodaje u iznosu od 2,4 milijarde kuna, što je na godišnjoj razini rast od 3,3 posto. Dobit prije kamata i poreza (EBIT) porasla je za 5,2 posto, na 219,1 milijun kuna, dok je neto dobit bila 114,5 milijuna kuna zahvaljujući značajno sniženim troškovima kamata nakon uspješnog refinanciranja kreditnih obaveza.

Kako su priopćili iz Atlantica, ukupnom rastu prihoda od prodaje najviše su pridonijela strateška poslovna područja sportska i aktivna prehrana, rastom od 16,9 posto, pri čemu je najznačajniji rast ostvaren na tržištima Njemačke i Švicarske, te zdravlje i njega rastom od 3,6 posto, koja bilježi rast na ruskom tržištu zbog promjene distributera. Strateško poslovno područje slatko i slano raslo je 3,4 posto sa značajnim rastom prodaje kategorija flipsa, keksa i čokolade na tržištima Srbije i Makedonije.

Promatrano po tržištima, najveći rast ostvaren je u Rusiji i ZND-u (26,8 posto), a drugi najveći rast u Sloveniji (6,9 posto). Ključna europska tržišta (Njemačka, UK, Italija, Švicarska, Austrija, Švedska i Španjolska), koja čine 12,8 posto u ukupnim prihodima od prodaje, imala su rast od 6,7 posto.

>>Tedeschi nagradio menadžere i radnike

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije