Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI STARTUP

Bellabeat potpisao ugovor s trećom najvećom investicijskom bankom na svijetu

Bellabeat
Foto: Bellabeat
1/4
12.01.2022.
u 21:29

Tim Sandra Mura po najveću investiciju dosad krenuo vođen ekspertima Bank of America

Hrvatski startup globalnog renomea - Bellabeat potpisao je ugovor s Bank of America, trećom po veličini investicijskom bankom na svijetu, koja mu je partner u osiguravanju dosad najveće investicijske runde. Bellabeat se nametnuo kao vodeća wellness tehnološka tvrtka koja proizvodi ženski pametni nakit. Svoje poslovanje vode iz Zagreba preko dvije hrvatske tvrtke kćeri.

Treća runda

Pri kraju su zaključivanja treće runde dokapitalizacije. Postupak ulaganja svježeg kapitala, za daljnji razvoj i rast Bellabeata, započeo je lani u travnju, a trebao bi biti zaključen do kraja siječnja ove godine.

- Bank of America je investicijska banka koja za klijente investitore pronalazi perspektivne kompanije u koje će ulagati, tako da je u tom poslovanju medijator, aranžer financiranja, okuplja investitore i vodi investiciju, a mi tako dobijemo ulagače iz Amerike i Europe kojima prodajemo vlasničke udjele, odnosno dionice. Bellabeat se financira tako da prodaje vlasničke udjele, te nam se tako poveća tržišna vrijednost. Dobiveni svježi kapital ulažemo u razvoj i rast, nakon čega postižemo veću tržišnu valuaciju. Dosad smo ukupno prikupili 100 milijuna dolara kapitalnog ulaganja od 28 investitora. Novom investicijskom rundom zatvara se najveća runda dokapitalizacije do sada - istaknuo je Sandro Mur, vodeći suosnivač i glavni izvršni direktor Bellabeata.

Glavni direktor Bank of America Merrill Lynch, koja je aranžer u ovoj "operaciji" - Stephen Bloom, rekao je da s Bellabeatom dijele iste ciljeve i vrijednosti.

- Tim visoko rangiranih stručnjaka Bank of America posvećen je Bellabeatu jer ta tvrtka raspolaže visokovrijednom tehnologijom i iskustvom u području zaštite zdravlja i wellnessa, zahvaljujući kojima Bellabeat postiže vrhunsku tržišnu valuaciju. Poslovni profil i istaknuti položaj u sektoru čine ulaganje u Bellabeat atraktivnim za široki krug klijenata Bank of America, u velikom rasponu ulagačkih strategija i zemljopisnih područja - rekao je Bloom.

Novi kapital prikupljen prije izlaska na burzu (pre-IPO) Bellabeat će uložiti u razvoj novih verzija svojih nosećih tehnologija, dobivanje dozvola za njihovo korištenje u zdravstvenim ustanovama, otvaranje lanca novih prodavaonica, akviziciju kompanija, gradnju vlastitog wellness kampusa...

Wellness 'revolucija'

Nedavno je Bellabeat u Parizu otvorio prvu fizičku trgovinu, a uslijedili su Amsterdam i Berlin. Kako je Mur potvrdio ranije, fizičku trgovinu može očekivati i Zagreb. U rujnu lani lansirali su novi artikl, Ivy, nasljednika svoga prvog pametnog artikla Leaf koji je svojedobno proglašen najboljim pametnim nakitom u svijetu. Bellabeat postoji od 2014. i ima sjedište u San Franciscu te urede u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji i Aziji. Dosad su prodali više milijuna različitih uređaja, od pametnih narukvica do ogrlica, čime su stekli liderski status u tržišnoj niši tzv. wellness tehnologije za žene. Na svojoj platformi Bellabeat ima osam milijuna korisnica iz cijelog svijeta. Zaposlenika je stotinjak, a iz tvrtke tvrde da prihodi rastu i 20% na mjesečnoj bazi.


Ključne riječi

Komentara 1

KO
kopp29
23:59 12.01.2022.

E stvarno im je Business,ubilo se. Na samom pocetku vidi se kraj..koji se zove stecaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije