Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bellabeat

Bellabeatov pametni nakit koji prati zdravlje proglašen najboljim

pametni nakit
Foto: Bellabeat
1/2
04.02.2021.
u 09:09

Leaf Urban, proizvod hrvatske IT tvrtke Bellabeat, odabran kao najbolji cjeloviti pametni nakit prema izboru recenzenata portala Business Insider

Bellabeatov Leaf Urban možete nositi kao narukvicu, ogrlicu ili broš kako biste pratili svoju aktivnost, razinu stresa, pažljivost i spavanje. Bellabeatov originalni Leaf Nature bio je prvi komad pametnog nakita koji sam ikad isprobao i od tada sam veliki obožavatelj tvrtke. Posljednje tri godine gotovo svaki dan nosim neku verziju Leafa, a Leaf Urban je moj omiljeni komad pametnog nakita – točka”, tako glasi recenzija pametnog nakita koji proizvodi hrvatski startup Bellabeat objavljena na Business Insideru, portalu koji se bavi tehnologijom.

Foto: Bellabeat

 

Spoj tehnologije i dizajna

Nakon testiranja pametnog nakita, stručnjaci Business Insidera odabrali su upravo Leaf Urban i proglasili ga najboljim. Testirajući pametni nakit koji se može naći na tržištu utvrdili su da je Bellabeatov Leaf Urban sveukupno najbolji pametni nakit, savršen spoj tehnologije i modernog dizajna. On dokazuje da pametni nakit ne mora nužno biti nezgrapan kako bi bio visokotehnološki koristan. Bellabeatov Leaf, kako mu ime kaže, u obliku je lista, a ima mogućnosti pravog fitness trackera. Može se nositi kao broš, ogrlica ili narukvica. Nema dodatni ekran koji zna ometati, a baterija mu traje do 6 mjeseci. Bežično se povezuje s mobilnom aplikacijom koja jednostavno preuzima podatke skupljene Leafom. Aplikacija ima i dodatni segment koji omogućava pristup audio i videosadržajima na temu ženskog zdravlja i ljepote ili je riječ o prikazu vježbi iz područja joge, pilatesa ili fitnessa.

Leaf Urban ima moderan i izdržljiv dizajn koji je vodootporan i ekološki prihvatljiv. Tijelo u obliku lista izrađeno je od recikliranog drvenog kompozita koji oponaša izgled kamena. Zatvoren je u metalnu kopču koju možete dobiti u ružičastom zlatu ili srebru. Metalni dio izgleda poput apstraktnih žila lista i lagano se otvara kako bi djelovao kao broš ili kopča. Na oba kraja metal se izvija u petlju, tako da Leaf Urban možete nositi kao privjesak na lančiću ili narukvici. Bellabeat paket uključuje ogrlicu i kožnu narukvicu u kutiji, zajedno s vašim Leaf Urbanom i malenim odvijačem koji služi za zamjenu baterije. Mala nosiva naprava automatski prati fizičku aktivnost, potrošene kalorije, prijeđenu udaljenost, trajanje i kvalitetu spavanja, vrijeme meditacije. Također u aplikaciji možete postaviti tihe alarme kako biste se mirnije probudili ujutro. Aplikacija čak nudi praćenje razdoblja plodnosti.

Foto: Bellabeat

Koristeći algoritam, Bellabeat može predvidjeti vašu otpornost na stres i općenito vam savjetom pomoći da unaprijedite svoj život, ali i sastaviti jelovnik, i to za tjedan dana unaprijed. Bellabeatov cilj je poboljšati dobrobiti korisnika, u ovom slučaju žena, i to, kako navode recenzenti – sa stilom. Business Insider navodi prednosti Leafa: svestrani dizajn, ekološki prihvatljivi materijali, praćenje kondicije, a pri tom se ne mora puniti. Mane su mu, pak, to što nema mogućnost obavješćivanja te zamjena baterije uklanjanjem malih vijaka.

Osnovani u Zagrebu

Inače, Bellabeat su 2014. u Zagrebu osnovali Sandro Mur i Urška Sršen. Sjedište tvrtke je sada u SAD-u, dok urede imaju i u Londonu i Zagrebu, a proizvodnju u Kini. U nekoliko navrata dobili su strane investicije, posebice se ističe ona iz 2018., kada je u njih investirao AOL Ventures, i to 14,2 milijuna dolara (12,5 milijuna eura). Prema posljednjim informacijama, lanjskog prosinca Bellabeatu se pridružio i Jeppe Christiansen, svjetski poznat stručnjak, profesor na Sveučilištu u Kopenhagenu i direktor vodeće tvrtke Lego Grupe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije