Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još jedna akvizicija

Asseco SEE kupio hrvatsku tvrtku EŽ Računalstvo 2013

'22.12.2008., Zagreb - Erste Banka. Snimanje ilustracije - koristenje usluga banke i komunikacija s osobnim bankarom. Photo: Davor Puklavec/24sata'
Davor Puklavec/24sata
25.10.2013.
u 12:04

Kupovinom izdvojenog dijela poslovanja tvrtke EPTA Asseco South Eastern Europe jača svoju poziciju integratora i davatelja EFT POS usluga u Hrvatskoj i regiji

Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE), vodeća regionalna IT tvrtka za rješenja i usluge za financijsku industriju, objavila je da je uspješno završila proces akvizicije tvrtke EŽ Računalstvo 2013 d.o.o. (EŽR), čime je postala sto-postotni vlasnik povezanog društva tvrtke EPTA koje posluje u području EFT POS platnih terminala i kartica.

Kupovinom izdvojenog dijela poslovanja tvrtke EPTA Asseco South Eastern Europe jača svoju poziciju integratora i davatelja EFT POS usluga u Hrvatskoj i regiji EŽR je osnovan u lipnju 2013. izdvajanjem dijela poslovanja vezanog za EFT POS terminale od tvrtke EPTA. Realiziranom transakcijom na Asseco SEE su preneseni ugovori s ključnim kupcima i dobavljačima te imovina vezana za prenesene usluge. Oko 70 zaposlenika EŽR-a, koje održava preko 37.000 EFT POS terminala, postali su dijelom Asseca SEE tima.

Od 2008. godine do danas Asseco SEE preuzeo je četiri hrvatske tvrtke. Prije EŽR-a u grupaciju su ušli bivši Arbor informatika, Biro Data Servis i Logos koji danas posluju pod imenom Asseco SEE.

- Ova akvizicija dio je strategije grupacije koja ima za cilj ojačati poziciju tvrtke u Hrvatskoj i regiji u dijelu poslovanja vezanom za platne terminale i kartično poslovanje. Asseco SEE tako nastavlja izgradnju jedne od najvećih IT tvrtki koja djeluje u 12 zemalja jugo-istočne Europe uključujući Tursku - izjavio je Dražen Pehar, član Uprave Asseca South Eastern Europe Grupe.

- U Assecu SEE su prepoznali uspješnost dijela našeg poslovanja i predložili nam da uđemo u partnerski odnos, što je rezultiralo pripajanjem provedenim ovih dana. Asseco SEE je uspješna regionalna tvrtka i raduje nas što u takvom okruženju nastavljamo dalje spremni za nova tržišta i nove poslove - komentirao je Emilijo Žubrinić, bivši vlasnik EŽR-a.

>>Malo Hrvata kupuje putem interneta jer su provizije i 7 posto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije