Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIHOMIR DOMAZET:

'Ako se ne promijeni ekonomska politika tek ćemo 2024. doseći 2008. godinu'

Tihomir Domazet
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
02.06.2014.
u 23:32

Domazet je za sadašnje teško gospodarsko stanje okrivio ekonomsku politiku koja se vodila kroz posljednjih 10 godina

Ako se ne promijeni ekonomska politika tek ćemo 2024. doći na razinu na kojoj smo bili 2008. godine, rekao je ekonomist Tihomir Domazet gostujući na Dnevniku 3 HTV-a.

Domazet je za sadašnje teško gospodarsko stanje okrivio ekonomsku politiku koja se vodila kroz posljednjih 10 godina, a koja je za cilj imala deficit, to jest stabilne cijene umjesto rasta zaposlenosti. Za to, naglasio je, nije kriva samo sadašnja Vlada.

- I one prethodne Vlade snose krivicu - rekao je, dodajući da treba temeljito promijeniti ekonomsku politiku da bi došlo do rasta zaposlenosti.

Domazet smatra da strane investicije nisu ključ za gospodarski oporavak te je napomenuo da su investicije dijelom doprinijele krizi.

Ekonomske preporuke Hrvatskoj koje je objavila Europska komisija, rekao je Domazet, totalno su očekivane. Dodao je da je Europska komisija mogla i više reći i tako pomoći Hrvatskoj.

>> Europska komisija objavila ekonomske preporuke za Hrvatsku!

>> Savjet Vladi: Samo pustite poduzetnike da rade svoj posao

Komentara 4

Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:06 03.06.2014.

Po mojoj procjeni, sve sto se u zemlji dogadjalo na ekonomskom planu jos od 1997 pa na ovamo je bila jedna velika izdaja. Sve strukture koje su imale moc odlucivanja su donosile takve odluke da se zemlja sto vise zaduzi, da se ta lova preko svojih tvrtki izvuce od drzave i na kraju ista iskoristi kroz privatizaciju i otimacinu. Jednostavno receno, cijeli program je bio jedna velika smisljena otimacina. Na primjer mi imamo razne tvrtke za postavljanje nadzornih uredjaja i generalno "digitalizacije", koje su opljackale sve opcine, javna poduzeca, skole, ustanove,...itd,..itd,... Imamo zastitarske tvrtke koje 15 godina uzimaju lovu drzavi a da nista ili gotovo nista ne rade. Imamo razne otimacine u zdravstvenom sektoru koji je progutao milijarde i milijarde neprotrebnih troskova. Gradjevinsko i cestovno isisavanje love je prica koja jos nije ni otvorena. Hrvatske vode, sume, HEP, INA, okolis, otpad, pomorsko dobro...sve je unisteno i lova izvucena. A najgori od svega su uvoznicki lobiji. Evo, samo ovaj jedan mali banalni primjer afere oko "Malih slatkisa" i Krasa pokazuje koliko je sve to bilo perfidno i banalno. Sve, bas sve je bila jedna velika izdaja.

DU
Deleted user
07:36 03.06.2014.

Pa kada jedna i druga vlada koje je vladala ovom državom od devedesetih sustavno radi u korist lopova. To se može vidjeti iz zakona koje donose koji su uvijek ili nedorečeni ili se su sročeni tako da ih se može lako zaobići. I naravno takav sustav podržavaju svi oni koji glasaju za te dvije stranke. Takvima je najvažnija njihova vlastita da ne kažem što. Puna su im usta demokracije. Ali čim se netko usudi nešto reći protiv njihovi stranka koje su im omogućile pljačku onda odmah krenu sa komentarima evo neprijatelja Hrvatske. Isto kao u bivšoj jugi reci nešto protiv lopova i završiš na golom otoku.

GU
guc
22:36 03.06.2014.

Dragi moj gospodine Tihomiru.U svemu si u pravu,no lako je biti u pravu i dijeliti teoretske i nacelne lekcije.medutim recite konkretno od stavke do stavke sto treba uraditi kada i zasto.I onda cu priznati vasu strucnost .Ovo je sve od visokih strucnjaka prodavanje magle u smislu direktne zarade.To sto vi i ostali govorite to svatko zna-samo nazna kako.I tu nikakva vlada ne pomaze,ni SDP,ni HDZ-ova.Mi jednostavno vise trosimo nego zaradujema a nijesmo se spremni odricati.Recite kako smanjiti poreze a zadrzati da se ne smanje izdatci za kancelarije,penzice, invalide ,socijalu i tako dalje.Nacela su divna stvar ali treba ih bez carobnog stapica pretvoriti u praksu,a to nitko nezna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije