Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAJSTORI NJEMAČKOG EKSPRESIONIZMA

Besplatan posjet Tihoj pobuni u Klovićevim dvorima

03.12.2008.
u 10:59

Ove će godine za Sveti Nikola 6. prosinca građanima Zagreba, posebno onim najmlađima, širom otvoriti vrata Klovićevih dvora kako bi zavirili u nevjerojatan svijet boja njemačkog ekspresionizma.

Kako kažu iz Zagrebačke banke, koja je generalni sponzor, ali i partner izložbe Tiha pobuna – najveći majstori njemačkog ekspresionizma, za ovakav simbolični dar, odlučili su se iz razloga što upravo kultura ostavlja neizbrisive tragove u tijeku vremena, te uči ljudskim vrijednostima i oplemenjuje ljudske živote.

Kako doznajemo ova veličanstvena izložba dosad je privukla veliku pozornost javnosti zbog čak 120 umjetničkih djela najznačajnijih njemačkih ekspresionista od kojih je 10 visokovrijednih djela stiglo iz fundusa HVB banke, članice Grupe UniCredit, kojoj pripada i Zagrebačka banka.

Prosinački veseli blagdanski dani najčešće započinju dočekom sv. Nikole, a obzirom da ove godine taj dan pada upravo u subotu, većina će ga moći provesti u krugu obitelji. To je idealna prilika, kažu organizatori izložbe, da besplatno razgledaju ovu izložbu koju mnogi nazivaju i kulturnim događajem sezone.

Prvih tristotinjak posjetitelja Kolovićevih dvora, sveti Nikola će nagraditi i prigodnim darom – božićnim panettonima. Tijekom jutra, od 10:00 do 13:00 sati, sv. Nikola, krampus i dobra vila najmlađim će posjetiteljima Galerije i i njihovim roditeljima dočarati istinsku atmosferu ovog blagdana.

Uza sve ovo, mali umjetnici će ovu subotu od 11:00 do 12:30 sati, uz stručnu kordinaciju Ljiljane Velkovski, kustosice i pedagoginje u Galeriji, moći sudjelovati na maloj likovnoj radionici u foajeu Galerije gdje će crtati radove tematski povezane sa svetim Nikolom. Mala likovna radionica ima cilj da kroz razne edukativne-likovne aktivnosti približiti najmlađoj publici galerijski prostor i usmjeriti ih ka razvijanju osjećaja za umjetnost, kao i za kreativnost.

Želite prijaviti greške?