Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA

Koristite li Facebook Messenger, možete odahnuti

Facebook Messenger
Foto: Facebook
1/4
05.06.2015.
u 22:40

Korisnici odsad mogu izričito odabrati žele li poslati kartu svoje lokacije ili nekog drugog mjesta kao zasebnu poruku

Facebook Messenger više neće otkrivati ljudima gdje se nalaze njegovi korisnici.

Kako su objavili iz Facebooka, korisnici njihove aplikacije za dopisivanje odsad mogu izričito odabrati žele li poslati kartu svoje lokacije ili nekog drugog mjesta kao zasebnu poruku. Međutim, čini se da ova opcija nije još uvedena kod svih korisnika.

Kako to izgleda možete pogledati na priloženim Facebookovim screenshotovima.

Mnoge će ova vijest razveseliti, ali bi mnoge moglo i zabrinuti to što su dosad otkrivali svoje lokacije a da toga možda uopće nisu bili ni svjesni. Naime, iako je i dosad bilo moguće isključiti opciju automatskog slanja lokacije, ona je bila dosta diskretna, da ne kažemo skrivena, tako da je mnogi nisu ni primijetili. Ako želite biti sigurni, najbolje je da tu opciju isključite u postavkama svog uređaja.

>> Facebook i u Hrvatsku doveo videopozive unutar mobilnog Messengera

>> Facebook messenger izazvao revolt korisnika, ali ipak se skida

Komentara 1

CH
chemica
23:05 05.06.2015.

Lokaciju vidi samo tvoj sugovornik. Google maps pak tvoju trenutnu lokaciju prikazuje cijelom svijetu. Nije li to veći problem? Svaki pacijent može ukucati tvoje ime i prezime pa odmah zna gdje si! Jezovito.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije