Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REDIZAJN

Atraktivnija Kuga s novim dizelašem od 120 konja

Ford Kuga
Foto: Ford
1/3
05.03.2016.
u 12:00

Nova će Kuga ponuditi i funkciju park pilota koji omogućava bočno parkiranje bez korištenja ruku, a u Hrvatsku stiže u listopadu

Ford je obnovio drugu generaciju svog SUV-a Kuge. I Kuga je kao posljednji model iz Fordove game sada dobila veliku šesterokutnu masku hladnjaka po kojoj su globalno prepoznatljivi Fordovi modeli u posljednjih nekoliko godina. Kuga sada izgleda još sportskije i atraktivnije. Nova su i prednja svjetla, koja podsjećaju na svjetlosne sklopove na Mondeu, a nova se izvedba odlikuje i efektnom LED tehnologijom. Uz nove boje karoserije, Kuga će se od sada nuditi i s novim dizajnom aluminijskih naplataka u veličini od 17 do 19 inča.

Veći multimedijski ekran

Značajne promjene zahvatile su i unutrašnjost automobila. Najuočljivija je promjena što Kuga sada dolazi s većim multimedijskim ekranom u sredini komandne ploče, a moderniji SYNC 3 infotainment sustav podržava nove Android Auto i Apple CarPlay funkcije povezivanja mobilnih uređaja. Nova će Kuga također ponuditi funkciju park pilota koji omogućava bočno parkiranje bez korištenja ruku, kao i poboljšanu verziju Active City Stop sigurnosnog sustava za izbjegavanje sudara koji automatski koči u slučaju opasnosti do brzine od 50 km/h, kao i Torque Vectoring sustav raspodjele okretnog momenta na kotače. Novost u Kugi je i Fordov prilagodljivi sustav prednjih svjetala za optimiziranu vidljivost u uvjetima slabog osvjetljenja koji prati uvjete osvjetljenja i automatski optimizira vidljivost podešavanjem kuta snopa novih Bi-Xenon prednjih svjetala na jednu od sedam postavki ovisno o brzini, kutu upravljača vozila i udaljenosti od objekta ispred vozila.

U ponudi je i otvaranje prtljažnika bez korištenja ruku. Kupci će moći birati između pogona na prednje kotače i Fordovog inteligentnog pogona na sva četiri kotača.

Tri 1,5-litrena turbobenzinca

Novost ispod poklopca motora jest 1,5-litreni TDCI turbodizelski motor sa 120 konjskih snaga, koji će biti dostupan isključivo uz pogon na prednje kotače. U ponudi je i snažniji 2-litreni dizelaš sa 150 KS, dok će benzinsku ponudu agregata činiti 1,5-litreni turbobenzinski EcoBoost sa 120, 150 i 182 KS.

>> I dalje najbolji vozački obiteljski jednovolumen

>> Rimac u Ženevi predstavio 'zlog brata blizanca' sa čak 1384 konjskih snaga

Komentara 2

AA
aabbcc
18:20 05.03.2016.

Nemaju ni kamioni a putnička auta sto čade sa dva auspuha treba zabraniti.

G4
G_4
12:00 06.03.2016.

Sve nesto sigurnost ovo sigurnost ono. Da mare za sigurnost auto nebi razvijao brzinu vecu od 130kmh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije