Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policijska brutalnost u SAD-u

Beyoncé: Ne trebamo sućut, već želimo da se naši životi poštuju

Foto: Twitter/The Bey Hive
1/9
Autori: Hina, Andrea Solar
08.07.2016.
u 10:30

Pjevačica oštro progovara protiv policijskih ubijanja u SAD-u zbog rasne pripadnosti, a koja su posebno porasla proteklih godina

Glazbenica Beyoncé (34) na službenoj stranici oštro je progovorila protiv policijskog ubijanja Afroamerikanaca u SAD-u i poziva sve obožavatelje da "ustanu kao zajednica".

Razlog su nedavna ubojstva Altona Sterlinga i Philanda Castile, koje je usmrtila policija zbog rasne pripadnosti. Proteklih godina u Americi su zabilježeni slični slučajevi nasilja i ubojstava, a pjevačica tvrdi da "ne trebaju sućut, nego žele da se njihovi životi poštuju". 

"Umorni smo od ubojstava mladića i žena u našim zajednicama. Moramo zauzeti čvrsti stav i zahtijevati da nas prestanu ubijati. Ne trebamo suosjećanje, već želimo da se naši životi poštuju. Zauzet ćemo se kao zajednica i boriti protiv svih koji vjeruju da ubojstvo i nasilje mogu proći nekažnjeno za one koji su se zakleli da će nas štiti. Osjećamo se bespomoćno i beznadno, ali moramo vjerovati da se borimo za prava generacija koje dolaze, za mladiće i žene koji vjeruju u dobrotu. Neovisno o rasi, spolu ili seksualnom opredjeljenju, to je ljudsko pravo.

Ovo je borba za sve koji se osjećaju marginalizirano, koji se bore za slobodu i ljudska prava. Nije riječ o molbi policijskim službenicima, već o svim ljudima koji ne cijene život. Napadi na manjine i ljude različite rase trebaju prestati. Strah nije izlika, a mržnja neće pobijediti. Svi posjedujemo moć da preusmjerimo svoje ljutnje i frustracije u djelo. Moramo se koristiti našim glasovima da kontaktiramo s političarima i zakonodavcima u našim okruzima i zatražimo socijalne i pravosudne promjene. Dok se molimo za obitelji Altona Sterlinga i Philanda Castilea, također se molim da prestane ova kuga nepravde u našim zajednicama. Vaš glas će se čuti", napisala je Beyoncé.

Popularna pjevačica u četvrtak navečer prekinula je koncert u Glasgowu da bi a capella otpjevala pjesmu "Freedom" te pozvala publiku na minutu šutnje za žrtve nedavnog policijskog nasilja.

 

 

Beyoncé je već godinama vrlo angažirana crnačkim pitanjem i podupire pokret "Black Lives Matter"

Ubojstvo Philanda Castilea kojega je u srijedu u Falcon Heightsu u Minnesoti zaustavila i potom ubila policija te ubojstvo Altona Sterlinga dva dana ranije ispred trgovine mješovitom robom u Baton Rougeu u Louisiani, posljednji su u nizu incidenata s policijom i vatrenim oružjem koji su doveli do prosvjeda i poziva za promjenu načina ophođenja policijskih službenika s crnačkom zajednicom.

>> Novim albumom opet potaknula glasine o rastavi?

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
10:40 08.07.2016.

UN treba donijeti rezoluciju protiv američke diktature

DU
Deleted user
10:52 08.07.2016.

Evo nobelovca Obame danas u Poljskoj na NATO sumitu lobira za rat s Rusijom, toliko o Američkoj superdemokracijii i svijetu koji je zašao duboko s one strane pameti.

Avatar 123456
123456
11:44 08.07.2016.

jedino rješenje je bombaredirati USA (selektivno naravno) po njihovom receptu "uvođenja demokracije"!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije