Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Građani: Milijun kvadrata klizišta kako bi bogatima gradili cestu!?

prosvjed
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
31.08.2010.
u 16:05

Prosvjednici su oštro napali predstavnike Grada i tvrde da je opasnost od elementarne nepogode proglašena kako bi im se protupravno otuđila zemlja.

- Ovakva izvlaštenja nisu postojala ni u socijalizmu - uzrujani su stanovnici Črnomerečkog potoka. Naime, stanovnicima Vaupotićeve i obližnjih ulica uz potok Grad je zbog proglašenja opasnosti od elementarne nepogode oduzeo dio privatnih parcela u potpunosti nepotrebno, kako tvrde okupljeni, zbog čega su izašli na ulicu i prosvjedovali!

Teške optužbe

Povod izvlaštenja bilo je klizište u Vaupotićevoj ulici, na parceli od 300 četvornih metara.

- Nama nije jasno zašto je gradski Ured za izgradnju zbog 300 kvadrata klizišta proglasio elementarnu nepogodu na prostoru od 1.250.000 četvornih metara - rekao je Darko Klasić, predstavnik stanara koji se osjećaju prevarenima jer smatraju da je to klizište Gradu samo poslužilo kao paravan za oduzimanje privatne imovine.

Optužbe stanara idu još i dalje. Smatraju da je moguće da će oduzeti dijelovi imovine poslužiti za gradnju ceste koja bi kasnije mogla omogućiti i gradnju u zaštićenom području, vrlo atraktivnom za imućnu klijentelu uvijek gladnu ekskluzivnih nekretnina.

Prosvjednici tvrde da nema govora o elementarnoj nepogodi jer su sanaciju klizišta čekali godinu dana, dok su kanalizacijski sustav i kolektori izgrađeni odmah nakon odrona zemlje.

- Gradonačelnik je bio na Peščenici i hodao po blatu, no ovdje ga nisam vidjela - kaže Radmila Bonifačić, pravnica koja je stala na stranu svojih susjeda. Okupljeni se slažu da je potrebna izgradnja kanalizacijskog sustava, kolektora i da je potrebno sanirati postojeće klizište kako bi se spriječili novi odroni, no tvrde da postoje skriveni interesi te da se radovi ne izvode zbog njih.

- Mi nikada nismo dobili odgovarajuću naknadu za naša zemljišta. Zbog proglašenja elementarne nepogode izgubili smo sva prava na našu imovinu - gnjev okupljenih objasnio je Klasić.

Brzo rješenje

- Možda nismo dovoljno prezentirali informacije građanima o tome što sve poduzimamo - okupljenima je poručio Željko Horvat, zamjenik pročelnika za izgradnju grada i graditeljstvo, te dodao da će “u petak podastrijeti sve odgovore na postojeća pitanja i objaviti konkretne rokove za završetak radova”, a stanovnici se nadaju i novim informacijama o odšteti.

Komentara 6

DE
detour
19:45 31.08.2010.

di je sad boris sprem, gradska skupstina i novo lice SDP-a ? lopuze, ljugavci i pokvarenjaci. da mogu krali bi isto ko HDZ na drzavnoj razini. tj. radili su to 10 godina koliko vladaju zagreb, a rade to i jos uvijek.

AU
autoritet
17:02 31.08.2010.

Vidi vidi ma opet vi glasajte za SDP

Avatar Brumm_Brumm
Brumm_Brumm
17:41 31.08.2010.

Bandić i \"Tigra\", a ne SDP ... !LOVA, PENEZI, CASH\" je stranka koja drma Gradom ... \"SANANCIJU RADI TVRTKA BANDIĆEVOG KUMA Na sanaciju je do sada potrošeno preko 100 milijuna kuna. Prvu fazu radova na koje je potrošeno 50 milijunaa kuna izvodio je Hidrocommerc, da bi se 2009. u radove uključila tvrtka Tigra koja je u vlasništvu Milana Penave, Bandićevog kuma. Tada su radovi iznosili 35 milijuna, dok je za radove 2010. osigurano 22 milijuna kuna.\" /:=(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije