Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji u prvoj uređenoj studentskoj sobi na Savi

Zbog podova u boji, novih kreveta i stolova skuplje sobe u domovima

15.09.2015., Zagreb -  Radovi na obnovi Studentskog doma Stjepan Radic. Tvrtka Jurcon Projekt d.o.o. je zaduzena za okolis i vanjsko uredjenje doma, dok ce za izgled studentskih soba na Savi biti zaduzena tvrtka Konzalting.   Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
16.09.2015.
u 12:39


Više od 350 radnika obnavlja paviljone od ponedjeljka do subote, do Božića.

Linoleumski pod u boji, nove instalacije te stolarija i tek kupljen namještaj - kreveti, stolovi, ormari i police. Tako izgleda jučer predstavljena ogledna soba u Studentskom domu Stjepan Radić, a uskoro će sve sobe za više od 4500 studenata na Savi te u Cvjetnom naselju imati novi sjaj.

Potpuno ogoljeni

Radovi koji su počeli 20. kolovoza u punom su jeku. Više od 350 radnika radi od ponedjeljka do subote od 7 do 19 sati. Skidaju se prozori, ruše zidovi, stavlja se dodatna izolacija....

– Svi su paviljoni potpuno ogoljeni, a na neke su već stavljeni novi prozori te se kreće s postavljanjem skela za fasadu – objasnio je Dubravko Bodanović, voditelj gradilišta na Savi. Za radove je zadužena tvrtka Projektgradnja u vlasništvu Agrokora, a rok za završetak je do Božića.

– Sve smo dosad napravili u roku, a paralelno s interijerom uređujemo i okoliš – rekao je Bodanović te napomenuo kako je važno da ostatak doma normalno funkcionira s obzirom na to da se obnavlja sedam od 12 paviljona na Savi, a u ostale su se studenti već uselili.

– Vidim svaki dan da se radi, a ono što je već gotovo dobro izgleda, tako da će studenti biti zadovoljni – rekao je Danijel Janečić, student Kineziološkog fakulteta koji živi u 5. paviljonu koji se ne obnavlja.

I studenti Zvonimir Vuk, Nikola Maleković i Porin Tomljanović slažu se kako sve dobro izgleda, ali smatraju da su radovi mogli i ranije početi te već biti pri kraju. I dok je dio studenata već ušao u paviljone koji se ne obnavljaju, ostali moraju čekati do Božića i za smještaj se moraju snaći sami. Ipak, od Ministarstva obrazovanja će dobiti subvenciju od 400 kuna. No, kako kaže pomoćnica sanacijskog upravitelja SC-a za smještaj Ružica Rajšić, s isplatama se kasni jer studenti ne dolaze potpisati ugovore.

Još 99 soba u hostelu

– Barem pola studenata treba doći i potpisati ugovor o subvenciji da bismo krenuli s isplatom, a dosad je to učinila tek jedna četvrtina njih – rekla je Rajšić te napomenula da će nakon obnove sobe za studente biti skuplje pa će studenti trebati izdvojiti od 400 do 750 kuna za sobu, ovisno o kategoriji, a dosad su sobe stajale 200 do 600 kuna. Zasad se oni koji nisu dobili smještaj mogu javiti na natječaj za sobu u hostelu Industrogradnja u Poljaničkoj ulici s kojim je SC stvario suradnju. Studentima se nudi 99 trokrevetnih soba za 500 kuna po osobi. Prijave se primaju na mail poslovnica@sczg.hr do 23 rujna.

Komentara 2

MA
Maja28
12:47 17.09.2015.

I eto...dom će biti spreman za studente koji će biti spremni za studiranje a potom spremni za dom u nekoj drugoj državi koja će drage volje primiti te gotove školovane ljude za rad u struci ili bez struke i gle čuda, davati im nekakvu plaću. Poznajem mnoge mlade ljude koji bi rado ostali ovdje u Rh da im se ponudi pristojna plaća od npr. 8000kn za Vss i ako imaju dečka ili curu sa istom Vss i istom lovom te ako država ponudi stanove koje je dozvolila da idu u nebo sa cjenama a plaće 2500kn. Dakle ako bi država motivirala mlade ljude sa stanom i poslom naravno da bi mladi ljudi rado stupali u brak i otkup stanova za realne iznose i pobijedili bijelu kugu. Ne bismo morali uvoziti strance imali bismo mlade lijepe, pametne hrvate. Imali itko od stranaka koje planiraju na izbore ovakav program???? I Hdz i Sdp....NITKO!.

IH
iron.hide.54966
08:45 17.09.2015.

...a šta bi ti studoši da jedu sa poda za manje para, nema toga više...htjeli su nove sobe, eto im sad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije