Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novčana naknada

Za zastupnike u Skupštini 2,1 milijun kuna iz proračuna

gradska skupština (1)
Anto Magzan/PIXSELL
10.07.2013.
u 17:00

Svaki od zastupnika do kraja godine dobit će 40, a zastupnice će dobiti naknadu od 44 tisuće kuna

Gradski zastupnici, njih 51, podijelit će 2,1 milijuna kuna naknade za rad u Gradskoj skupštini. Novac za financiranje političkih stranaka za 2013. godinu osiguran je u proračunu Grada, a iznos je jednak lanjskom. Odluku je jučer na sjednici donio Odbor za Statut i Poslovnik.

– Odluka je donesena jednoglasno. U istim razmjerima kao i dosad potrošit će se u 2013. godini, a sredstva su osigurana u proračunu – kazao je Ratko Maričić, nedavno imenovani predsjednik Odbora za Statut i Poslovnik. Prema prijedlogu koji još treba dobiti i potvrdu Gradske skupštine, svaki od zastupnika kvartalno će dobiti oko 20 tisuća kuna, odnosno do kraja godine 40 tisuća kuna. Nešto više dobit će zastupnice, oko 44 tisuće kuna. Najveći dio novca, više od 700 tisuća kuna, podijelit će nezavisni kandidati i kandidatkinje s liste gradonačelnika Milana Bandića i to zato što ih u Skupštini ima najviše, ukupno 17. 

>>Dođite na kavicu s predsjednikom Skupštine Darinkom Kosorom

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije