Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Palinovečku stižu opomene iz Vodovoda

Vrbani III.: Za zatrovanu vodu dug – 4300 kuna

27.11.2008.
u 00:10

Stanarima Palinovečke 19 i, j, k, l ovih dana stižu opomene zbog neplaćenih računa za vodu. Iznosi su od tisuću do čak četiri i pol tisuće kuna duga koje moraju platiti do 4. prosinca jer će im Vodovod i odvodnja nakon tog roka obustaviti isporuku vode. Ponovno uključenje stoji 1073 kune po kućanstvu.

Isprana obećanja
– Dug za zatrovanu vodu narastao je na 4300 kuna iako su nam gradonačelnik Milan Bandić i Branko Vojnović, direktor Zagrebgradnje, izvođača i član uprave Goeprojekta, investitora zgrada u Palinovečkoj javno obećavali da nećemo morati plaćati ispiranje zagađenih cijevi.

Pa u mome stanu je voda neprekidno tekla tjedan dana, a mjesec dana su mi se po stanu šetali stručnjaci. Vodu sam odlučio ne plaćati dok se ne ustanovi krivac. Hvala Vodovodu, poslao nam je krasnu božićnu čestitku – rekao je Pero Olujić iz Palinovečke 19 k.

No, gradonačelnik Milan Bandić jučer nije dao odgovor na pitanje je li po njegovu mišljenju u redu da stanari plaćaju račune za vodu iako im je i on sam svojedobno obećao da neće platiti ispiranje cijevi. Obećao je odgovoriti danas.

Branko Vojnović iz Zagrebgradnje, odnosno Geprojekta nije komentirao odluku Vodovoda iako je telefonom obećao da će pismeno poslati odgovor.

Od Vodovoda smo tražili da nam kažu koliko novca im duguju stanari Palinovečke 19 i, j, k, l, no nisu nam odgovorili.

Štiti li stanare zakon u ovoj situaciji, pojasnili su u društvu Potrošač.

– Vodovod i odvodnja isporučuje vodu, a uslugu mora naplatiti. To što stanari nemaju pitku vodu, to je stvar suda, a ne Vodovoda – kaže savjetnik Igor Vujević.

Potrošač: Žalite se
Dodaje da Vodovod smije zatvoriti vodu, na što se rijetko odlučuje pa neplatišama izlazi u susret.

– Znam da su oprostili dug od 11 tisuća kuna nezaposlenoj samohranoj majci. Ostalim neplatišama nude otplatu na rate. Stanari se mogu žaliti na opomenu i odgoditi obustavu vode - savjetuje Vujević. Stanari Palinovečke 19 i, j, k, l osjećaju se prevareni i zbog toga što s Vodovodom nikada nisu potpisali ugovore.

– Iako im je Vodovod slao ugovore o korištenju sekundarnog vodomjera i uključenja u sustav, oni ga nisu potpisali. Vodovod je dobio njihove podatke nelegalno, pa je čak i popis o broju članova kućanstava po stanovima pogrešan – kaže odvjetnica stanara Ljiljana Maravić-Pirš.

Obitelj Marasović iz Palinovečke 19 j dobila je opomenu od 1900 kuna, no njima je Geoprojekt 3. srpnja 2007. platio 822 kune nakon što su im račun poslali preporučeno.

Javnost tada još nije znala za zatrovanu vodu, a investitor Geoprojekt je ispirao cijevi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije