Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još se ne zna uzrok

Pogledajte kako izgleda zgrada koja je gorjela u Zagrebu. Vatrogasci i dalje na požarištu

Požar na Kvatriću
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/17
22.01.2020.
u 10:14

U izvješću Policijske uprave zagrebačke navodi se da je požar buknuo na četvrtom katu te se "proširio na stanove koji se nalaze na nižim katovima, kao i na krovište zgrade"

Iz javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba doznajemo da je ugašen veliki požar koji je buknuo u utorak oko 20.40 sati u stambenoj zgradi u Ulici Jakova Gotovca u Zagrebu. I dalje traje osiguranje požarišta i trajat će sve do završetka očevida. Jedna osoba je ozlijeđena i pružena joj je liječnička pomoć, dok su ostali stanari zgrade zbrinuti.

Podsjetimo, policijska uprava zagrebačka (PUZ) objavila je u utorak navečer kako je u požaru koji je zahvatio stambenu zgradu u Ulici Jakova Gotovca pokraj Kvaternikova trga opožareno osam stanova. Stanari su evakuirani, a za njihovo zbrinjavanje pobrinuo se Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

U izvješću Policijske uprave zagrebačke navodi se da je požar buknuo na četvrtom katu te se "proširio na stanove koji se nalaze na nižim katovima, kao i na krovište zgrade".

Požar se prema stanovima širio preko fasade, a bilo je zahvaćeno oko 400 četvornih metara krovišta.

Prema informacijama iz Javne vatrogasne postrojbe jedna je osoba ozlijeđena i zbrinuta na mjestu događaja od djelatnika Hitne pomoći. Požar je ugašen oko 23 sata, ali vatrogasci i dalje rade na sanaciji požarišta. U gašenju požara sudjelovalo je deset vozila i 31 pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Točan uzrok požara još uvijek nije poznat, a policijski očevid još uvijek traje.

O požaru su se oglasili zagrebački vatrogasci. 

- Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba jučer u 20,42 sati zaprimila je dojavu o požaru stana u ulici Jakova Gotovca. Požar je počeo u stanu na četvrtom katu i odmah se putem "fasadne obloge" počeo širiti prema krovištu i po samoj oblozi cijelog objekta. Požar u samom stanu je brzo ugašen, a otvaranje i kontroliranje fasadne obloge i krovišta potrajalo je do dugo u noć. U požaru je izgorio jedan stan veličine 30 m2, u tri stana je požar oštetio rolete i prozore, hodnik i tavan su zadimljeni dok je krovište na par mjesta otovreno kako bi se požar presjekao. Na terenu je bilo ukupno 11 vatrogasnih vozila s 32 vatrogasca. Tri ekipe DVD-a s 10 vatrogasaca bile su pozvane kao podupora i nalazile su se u postajama JVP-a. Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida. - navodi se u statusu koji su objavili na Facebooku. 

Ključne riječi

Komentara 12

PU
paul-umpe
07:20 22.01.2020.

Ako se vatra sirila preko fasade onda je izvođac kriv.Ja stalno govorim tzv."građevinarima"da se stiriporne ploce ne ne i sto puta ne punktiraju nego se ako se radi sa ljepilom sve 4 strane nanese fasadno ljepilo i u sredini punktira.Buduci da smo mi balkan jos radimo s ljepilom a "glupi nemac sa pjenom sve strane u diagonalni kriz.Zato nam otpada fasada po dalmaciji pri manjem vjetru a evo vidimo kako se pozar siri.Samo jedan proizvođac na nasem trzistu je Mercedes za fasadu i to je STO.Ali kad bi s tim materijalima radila građevinska mafija onda nebi mogli graditi za 600€ m2 to je drugi par carapa.

MA
Marina58
08:14 22.01.2020.

Kako god postavis stiropor na fasadu ne valja jer je on sam po sebi neotporan na vatru. Fasade treba raditi s plocama kamene vune , a ne stiroporom.

Avatar Hazl113
Hazl113
08:31 22.01.2020.

Mene zanima tko u ovom slučaju plaća odštetu drugim vlasnicma kojima su stanovi izgorili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije