Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA BADNJAK

VIDEO Gužve u ribarnicama! Provjerili smo cijene i ponudu u Zagrebu

Gužve u ribarnicama
Foto: Dario Topić
1/16
24.12.2021.
u 12:09

Iz ribarnice na Dolcu širio se miris ponajprije morske ribe, a do 11 sati dio prodavača zadovoljno je trljao ruke jer su prodali gotovo sve

Bakalar, srdele, orada, brancin... Blagdanska tradicija pripremanja ribljih specijaliteta na Badnjak ni ove godine nije zaobišla zagrebačke tržnice. Od ranog jutra "Trbuh Grada" bio je prepun kupaca koji su blagdansku potragu za namirnicama odlučili obaviti u posljednji tren ne bi li ulovili što svježiji komad.

Iz ribarnice na Dolcu širio se miris ponajprije morske ribe, a do 11 sati dio prodavača zadovoljno je trljao ruke jer su prodali gotovo sve.

S druge strane, neki su nam se požalili kako je unatoč širokom izboru kupaca ove godine svejedno manje u odnosu na godine prije pandemije. Kao razlog tome ističu se loše navike Hrvata kada je u pitanju riba. Naime, u Hrvatskoj se godišnje konzumira 20 kilograma ribe po stanovniku. Za usporedbu u Portugalu taj je prosjek 90 kilograma, odnosno četiri i pol puta više.

No, dio razloga leži i u cijeni za koju nam i sami prodavači priznaju da je viša u odnosu na prošlu godinu tako da će vas kilogram najpopularnijih brancina i orade stajati u prosjeku 80 kuna, dok cijene najpristupačnijih srdela stajati oko 30 kuna. Najvišu cijenu i ove godine doseže bakalar za kojeg ćete nerijetko morati izdvojiti i do 300 kuna.

Foto: Dario Topić

Osim ribe, na Badnjak je na Dolcu bila gužva i za uobičajeni špeceraj, a uz salatu, krumpire, kupus i ostale nezaobilazne sastojke za blagdanski stol mogle su se pronaći i brojne dekoracije kao i mnoštvo šarenog cvijeća.

Uz šarenilo, užurbanost, mirise i dobru atmosferu iz centra Zagreba svi građani koje smo sreli slažu u jednome - Nek' je svima sretan Božić uz puno sreće, zdravlja i veselja, a za ostalo ćemo lako.

VIDEO Najljepše okićena ulica na zagrebačkoj Trešnjevci: Svako dvorište prepuno je lampica, a tradiciju je započela jedna susjeda još 90-ih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije