Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
broj putnika raste

Unatoč radovima kroz zagrebačku zračnu u svibnju prošlo 330 tisuća putnika, očekuje se obaranje rekorda

Prošlo je pet godina od otvorenja novog putni?kog terminala Zra?ne luke Franjo Tu?man
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
08.06.2023.
u 11:23

Dodajmo kako bi broj putnika bio vjerojatno i veći, no zbog redovnog održavanja tijekom cijeloga prošlog mjeseca uzletno-sletna staza (pista) bila je zatvorena od 23 navečer do 6.25 sati ujutro

Zagrebačka zračna luka nastavlja bilježiti sjajne rezultate. Na stranicama Međunarodne zračne luke dr. Franjo Tuđman objavljene su mjesečne statistike prometa u svibnju. Zabilježeno je gotovo 330 tisuća putnika, što je za otprilike četvrtinu više svih putnika u odnosu na isti mjesec lani kada je bilo njih 265 tisuća.

Usporedimo li promet s 2019. godinom koja je bila rekordna u svim hrvatskim i brojnim europskim zračnim lukama i tu je zabilježen porast, doduše od 5,8% u odnosu na 311 tisuća putnika te godine. Dodajmo kako bi broj putnika bio vjerojatno i veći, no zbog redovnog održavanja tijekom cijeloga prošlog mjeseca uzletno-sletna staza (pista) bila je zatvorena od 23 navečer do 6.25 sati ujutro zbog čega je Ryanair poslao poruku putnicima da će se letovi u tom razdoblju otkazati.

VEZANI ČLANCI:

Riječ je, o ukupno 110 letova, odnosno grubom računicom 20 tisuća sjedala. No, izgledno je da će najveća hrvatska zračna luka dolaskom ljetnih mjeseci oboriti rekord u broju putnika, a prema nekim procjenama do kraja godine očekuje se njih 3.8 milijuna.

Time će, vjerojatno zagrebačka zračna luka zadržati status druge po prometu u regiji. Naime, u prvih pet mjeseci Zagreb je ostvario više od 1.3 milijuna putnika. Linijama iz Zagreba ovog će ljeta biti povezano više od 30 država u Europi, odnosno preko 60 zračnih luka.

>> VIDEO: Evo kako će izgledati novi stadion u Zagrebu na kojem će se igrati Liga prvaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije