Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulaz besplatan

Torte po receptu iz I. svjetskog rata u Muzeju grada Zagreba

Muzej grada zagreba
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
03.03.2015.
u 09:00

Napravit će se i razglednice s fotografijom te torte i receptom koje će se samo sutra i dijeliti posjetiteljima

Degustacija torti imena Veliki rat i Svetozar Borojević, a koje će se napraviti prema receptima iz kuharice koju su tijekom Prvog svjetskog rata napisale zagrebačke gospođe i potom prodavale skupljajući tako pomoć za Crveni križ, organizira se u srijedu u Muzeju grada Zagreba.

Također, napravit će se i razglednice s fotografijom te torte i receptom koje će se samo sutra i dijeliti posjetiteljima. Naime, u Muzeju se sutra i u četvrtak u povodu izložbe Odjeci s bojišnice – Zagreb u Prvom svjetskom ratu održava serija predavanja Humanost u ratu Zagreb 1914. – 1918.

Tako će se održati predavanje o socijalnom djelovanju gradske uprave u ratu, dobrotvornim akcijama, zdravstvenoj skrbi za ranjenike i ulozi životinja u Prvom svjetskom ratu.

Predavanja su u srijedu od 18 do 19 sati, a u četvrtak od 18 do 19.15 sati. Ulaz je besplatan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije