Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA U GSKG-U

Tomašević: 'Ako je riječ o kriminalu u obnovi nakon potresa, onda je to dno dna'

17.06.2021.
u 12:31

– Ja sam se dosta žalio na postupanje GSKG-a. Za pripremu dokumentacije za obnovu od potresa htjeli su naplatiti sulude cijene svojim korisnicima – kazao je gradonačelnik.

Nakon konstituirajuće sjednice javnosti se obratio Tomislav Tomašević koji je komentirao uhićenje četvero ljudi povezanih s nezakonitim radnjama u GSKG-u.

– Ponovit ću da je GSKG tvrtka kći Holdinga i nužne su hitne promjene. Ako se dokaže da su ti poslovi koji su se obavljali nakon potresa kriminalni, to je dno dna. Nemam ni ja službene informacije, s generalnim direktorom Joškom Jakelićem razgovarao sam preko posrednika. Policija uhićuje bez upozorenja tako da mi nije neobično što sam ovu vijest doznao iz medija, no vjerujem da će kontekst izaći u javnost idućih dana – kazao je. 

– Ja sam se dosta žalio na postupanje GSKG-a. Za pripremu dokumentacije za obnovu od potresa htjeli su naplatiti sulude cijene svojim korisnicima. I prije je bilo dosta pritužbi i zato želim uvesti reda u gradsku upravu, a to se odnosi i na tvrtke kćeri poput GSKG-a – nadodao je. Na pitanje o stanju u Gradu kazao je kako su tek u ponedjeljak imenovali novu upravu i trebat će vremena da se utvrde sve okolnosti.

Što se tiče nezakonitih zemljišta pri izgradnji sljemenske žičare, Tomašević je ponovno kazao kako je kritizirao taj projekt kada je bio u oporbi.

– Koliko znam, riječ je o zemljištu za izgradnju pristupne ceste, a ne same žičare, no ovo je ostavština bivše vladavine i trebat će nam vremena da sve riješimo – kazao je. 

– Predložio sam novi cjenik odvoza otpada, čime bismo zaista naplaćivali otpad po količini nerazvrstanog otpada. Veće pomake očekujemo u rujnu – nadodao je na pitanje o gospodarenju otpadom u Zagrebu.

VIDEO Policija upala u GSKG

Komentara 26

00
00a
12:57 17.06.2021.

Ček još ništa o izvještaju divljanja večernjakovih ljubimaca s tribine 'antifašista'.

00
00a
12:58 17.06.2021.

Večernji zabranjeno o Ivi drobilici i fizičkom obračunu plus krasnim akademskim rječnikom s tribine ?

ZV
Zvjerko15
12:46 17.06.2021.

Sad samo čekam bisere koji će se pitati hoće li Tomašević podnijeti ostavku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije