Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Što se to događa ispod Mosta slobode? Donosimo detalje radova i aktivnosti na Savi

Kao što je Večernji list već pisao, projekt koji je najavljivan kao prva faza Zagreba na Savi spao je tako na četiri kafića, 40 sunčališta i kino, ali dvije zainteresirane tvrtke ovog su se puta ipak javile i ponudile Gradu da im postave tražene montažne objekte
13. ožujka 2019. u 10:25 25 komentara 20174 prikaza
Bageri i kamioni oko mosta Slobode rade na projektu Aktivnost na Savi
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Krči se teren opasno i ravna tlo danonoćno. Bageri i kamioni pod Mostom slobode ne miruju jer za dva i pol mjeseca Zagrepčani na obali Save uživati jednostavno – moraju.

Most slobode REKONSTRUKCIJA Radovi na Mostu slobode počinju 18. ožujka. Donosimo detalje radova!

Trebali su, podsjetit ćemo, još prošlog ljeta, ali nabavka višenamjenskih montažnih objekata koji su se trebali smjestiti uz rijeku u sklopu projekta Aktivnosti na Savi propala je, pa je gradonačelnik Milan Bandić suradnicima naredio da daju sve od sebe ne bi li se od 1. lipnja omogućio sadržaj na tri lokacije od Hendrixova mosta do Zaprudskog otoka.

Video - Zagreb na Savi: počeli radovi oko Mosta slobode 

Zabava do 29. kolovoza

I jesu, dali su, makar to značilo smanjivanje planiranog obujma projekta i raspisivanje novog natječaja vrijednog pet, umjesto dotadašnjih sedam i pol milijuna kuna. Kao što je Večernji list već pisao, projekt koji je najavljivan kao prva faza Zagreba na Savi spao je tako na četiri kafića, 40 sunčališta i kino, ali dvije zainteresirane tvrtke ovog su se puta ipak javile i ponudile Gradu da im postave tražene montažne objekte. Otvaranje ponuda pristiglih na natječaj procijenjen na pet milijuna kuna bilo je prošlog tjedna, a interes su iskazali Agram, koji bi montirao i održavao objekte za 4,3 milijuna te Marina studio, koji bi isti posao napravio za 3,6 milijuna kuna.

Prva faza obnove mosta trebala bi početi za mjesec dana Gužvi na mostu neće biti jer smo na rotoru naučili kako regulirati promet

– U procesu smo donošenja odluke o odabiru najpovoljnije ponude. Rok za žalbu na otvaranje istih je do sutra, nakon toga ćemo znati više – da će tvrtku koja će postaviti kafiće, kino i sunčališta tek izabrati kažu nam u gradskoj upravi, pa dodaju kako su s pripremom terena već počeli jer ga moraju pripremiti za dolazak objekata. Natječajem, govore, predviđeno je postavljanje i održavanje montažnih objekata od tvrtke koja dobije posao te  hortikulturno uređenje oko dostavljenih paviljona. Krčenje, odnosno pripremu terena odrađuje Grad sam, a sadržaji bi trebali uz rijeku biti dostupni do 29. kolovoza. Otprilike do datuma kad se očekuje kraj radova na obnovi samog Mosta slobode.

Bit će pet paviljona

Istočno i zapadno od Željezničkog ili popularno Hendrixova mosta postavit će se dva paviljona, 20 drvenih sunčališta i četiri sjenila, istočno od Mosta slobode bit će također dva paviljona, ali će jedan biti za gledanje filmova, smjestit će se ondje i deset drvenih sunčališta te dva sjenila, a na istom broju ležaljki odmarat će se na Zaprudskom otoku, ali ondje će biti jedan montažni paviljon.

VIDEO Stanje zagrebačkih mostova

Milan Bandić
Večernji doznaje
Umro je Milan Bandić!
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
 • Avatar DevGru
  DevGru:

  Čekam prvu poplavu da vidimo

 • airbender:

  opasno krcenje terena? zadrzavajte kulturu molim vas, znamo svi da ste zutilo obicno, ali svejedno...

 • Avatar Golum
  Golum:

  Opasni strojevi opasno krce teren i pripremaju suncaliste i birtije za opasnu visinu vodostaja