Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Što će biti s Bandićevim zastavama? Vijori ih se 15.000, trošak je ogroman, a Tomašević ima plan

Tijekom godina javnom je nabavom naručeno 30.000 barjaka, a otprilike polovica se stalno vijori na stupovima javne rasvjete te na još 198 jarbola na 21 lokaciji.
30. srpnja 2021. u 20:10 159 komentara 63090 prikaza
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Kao gljive poslije kiše. Tako su jarboli i zastave, što one s grbom Grada što trobojnice, nicale prije tri godine. Stajale su već na Jankomirskom mostu, Aveniji Većeslava Holjevca i na potezu od Lučkog do rotora u Remetincu, no to pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću nije bilo dovoljno pa je naredio da ih se postavi i na šest ulaza u grad: na Domovinski most, Sarajevsku i Radničku, Jadransku i Slavonsku te Aleju Bologne. Tijekom godina javnom je nabavom naručeno 30.000 barjaka, a otprilike polovica se stalno vijori na stupovima javne rasvjete te na još 198 jarbola na 21 lokaciji. Napisalo se i tekstova i nasnimalo priloga o nepotrebnom bacanju novca, a sada su te silne zastave dočekale i novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Zagreb: Tužni prizor ispred ulaza gdje je otac ubio troje djece
STRUČNJACI ZA VEČERNJI
Psihijatar: U cijeloj karijeri nisam vidio ovakav zločin. To je paranoja ljubomore
German Chancellor meets Croatian Prime Minister
SATIRIČNI PREGLED TJEDNA
Zoku je odmah nazvala Angela da ga pita je li on predsjednik Hrvata u Njemačkoj
76th Session of the General Assembly at UN Headquarters in New York
PREDSJEDNIK U SAD-U
Stručnjaci o Milanoviću u New Yorku: 'Prvi put u povijesti ovo čujemo, čekali smo 20 godina'
  • starivol:

    Nisu to "Bandićeve zastave" već državne zastave Republike Hrvatske i Grada Zagreba.Ne može se s njima raspolagati i o njima govoriti kao o "džambo" plakatima.To jest; može ali.... postoje neki zakoni o tome,ako se ne varam.

  • NoviCovjek:

    Kome smetaju Hrvatske zastave i zašto?? Kanada država koja je nastala prije par stotina godina, bez nekog nacionalnog identiteta ima na svakom koraku zastave i svaka avenija je okićena zastavama... A mi koji imamo dužu i krvaviju povijest bi se ... prikaži još!e trebali sramiti nečega za što su generacije čeznule i ginule??

  • BrigitaM:

    Now we are talking. Najviše smetaju zastave R Hrvatske. Sada odjednom smeće ne smrdi, ne treba novu lokaciju. Vodovod više nije truli i nema gubitka vode, pročišćivač otpadnih voda je u funkciji, Zagreb je obnovljen i sav blešči, sve je kot milfo...